VIDEO: Istraga o vjeri – Lee Strobel

744
pregleda

Je li Bog govorio istinu kad je rekao: „Tražit ćete me i naći ćete me kad me potražite svim srcem“? Je li Isus jedini put do Boga? U svijetu u kojem ljudi vjeruju u sve i svašta, i postoji na tisuću religija i bogova, zašto se samo po Isusu možemo spasiti? Kako je biblijski Bog ljubavi mogao stvoriti svijet pun zla i patnje? Odgovore na ova pitanja nađite u dokumentarcu „Istraga o vjeri“.

Iz trilogije dokumentaraca poznatog novinara i bivšeg ateista Lee Strobela, dokumentarac „Istraga o vjeri“ prolazi kroz osam najčešćih pitanja i prepreka do vjere:

– budući da zlo i patnja postoje, Bog koji voli ne može postojati
– budući da su čuda u suprotnosti sa znanošću, ona ne mogu biti istinita
– evolucija objašnjava život, stoga Bog nije potreban
– Bog nije dostojan štovanja ako ubija nevinu djecu
– uvredljivo je tvrditi da je Isus jedini put do Boga
– Bog koji voli nikada ne bi mučio ljude u paklu
– povijest Crkve prožeta je ugnjetavanjem i nasiljem
– još uvijek sumnjam, pa ne mogu biti kršćanin

Ovaj se dokumentarac bavi pitanjima i sumnjama ukoliko niste sigurni u što vjerujete. Za kršćane može produbiti njihova uvjerenja i ojačati ih u obrani vjere kad svjedoče skeptičnim prijateljima ili kad se sami nađu u trenucima sumnje.

Filozof i ateist B. Russel jednom je rekao: „Nitko ne može sjediti pored djeteta koje je na samrti i još uvijek vjerovati u Boga.“ Aludirajući na to da, ako se ovaj svijet muči u boli i patnji, onda Bog ili mora biti zao ili jednostavno ne postoji. Ali što će taj ateist ponuditi djetetu na samrti? „Šteta? Žao mi je? To je tako u životu?“ Taj ateist nema što ponuditi, osim besmisli i beznađa. Jer ako nema Boga, onda smo svi zarobljeni u svijetu punom nemilosrdne patnje i bez ikakve nade i izbavljenja od zla. Ali za kršćanina postoji nada, smisao, svrha jer život ne završava u grobu.

Isus je ili govorio istinu ili je najveći luđak u ljudskoj povijesti. Možete ga jednostavno prihvatiti i povjerovati sve što je govorio ili možete pogaziti njegovu riječ i proglasiti ga lažljivcem. Na vama je izbor.

Ipak, vaš izbor nikad ne mijenja istinu, ali istina može promijeniti vas i vaše konačno odredište. Izaberite mudro.

„Jest, ako zavapiš za spoznajom i digneš glas svoj za razborom; ako je potražiš kao srebro i tragaš za njom kao za skrivenim blagom, tada ćeš shvatiti strah GOSPODNJI i naći ćeš Božje znanje.“ /Izreke 2,3-5

Druga dva dokumentarca iz serijala možete naći na tagovima:

Komentari

komentari