VIDEO: Slučaj Stvoritelja – Lee Strobel

1390
pregleda

U dokumentarcu Slučaj Stvoritelja, Lee Strobel, poznati istražiteljski novinar i bivši ateist istražuje znanstvene dokaze koji ukazuju na postojanje Boga. Magistar pravnih znanosti i bivši ovlašteni urednik Chicago Tribune-a, najprodavaniji je autor nekoliko knjiga koje istražuju dokaze za kršćansku vjeru. Najpoznatija knjiga mu je The Case for Christ, na osnovu koje je 2017. snimljen i film.

Novinarstvo je takvo – bavi se činjenicama, dokazima, podacima, informacijama. Novinari su znatiželjni, vole istraživati i prikupljati informacije. A kroz njegovo školovanje znanost mu je oduvijek bila privlačna i omiljena tematika. Godine 1966. Strobelovo zanimanje za znanost dovelo ga je do odluke koja će mu promijeniti život.

Na satu biologije učilo se o Miller-Ureyevom eksperimentu (1953.). Stanley Miller, diplomirani kemičar, pokušao je demonstrirati kako je nastao život na Zemlji. Miller je pokušao reproducirati Zemljinu prvotnu atmosferu koristeći vodik, metan, amonijak i vodenu paru. Potom je zapalio plinove električnim iskrama da bi simulirao munje. Pokus je navodno proizveo aminokiseline, to jest žive organizme. Ovo je imalo veliki odjek u znanosti. Uz Darwinovu teoriju evolucije, činjenica da se živi organizmi mogu razvijati sami od sebe bez utjecaja vanjske, nadnaravne sile, za Strobela je značilo osobnu potvrdu ateizma. Bog ne postoji. Ili?

Uz svoje novinarsko i pravno znanje sistematski je odlučio istražiti vjerodostojnost kršćanstva. Započeo je svojevrsno istraživanje o nastanku života, početku svemira, evoluciji, religijama, Bibliji, životu Isusa Krista. Razgovarao je s mnogim znanstvenicima i fokusirao se na glavna otkrića u biologiji, kemiji, kozmologiji i fizici.

Pitanje koje se stalno provlačilo kroz njegovo istraživanje: Upućuju li neotkriveni dokazi suvremene znanosti prema Bogu ili nas udaljavaju od Boga?

Nakon pomnoga znanstvenoga istraživanja, obratio se s ateizma na kršćanstvo. Znatiželja ga je dovela do vjere u Isusa Krista.

Pogledajte dokumentarac „Slučaj Stvoritelja“ u 10 dijelova. Nažalost, za sada nema prijevoda.

Ostale dijelove nađite OVDJE.

Više na slične teme možete naći na tagu: STVARANJE.

Komentari

komentari