O nama

Cilj ove stranice jest ukazati na vezu između Biblije i znanosti te time pomoći onima koji tragaju za odgovorima, osnažiti vjeru onih kojima je to potrebno i u konačnici u svemu ukazati na Isusa kao našeg Stvoritelja, Gospodina i Spasitelja. Iza svake znanstvene discipline stoji čovjek. Koliko god bio inteligentan, čovjek je grešan, pogrešiv i ograničen u svom znanju. Znanost, odnosno ljudsko znanje nije svemoćno ni sveznajuće; ono je konstantno u procesu razvoja, a kroz vrijeme sklono promjenama, manipulaciji i zloupotrebi. Kako u današnjem svijetu prevrtljivih i nesložnih znanstvenika možemo znati što je istina? Istinska znanost uvijek je potvrda istine koja je zapisana u Božjoj Riječi. I to je ono što je svrha ovog portala: pružiti adekvatne informacije i odgovore na najčešća pitanja iz domene nauke i apologetike, kao i ostale materijale korisne za evangelizaciju.

Neki vjernici kažu da nam znanstvene činjenice nisu potrebne da bismo vjerovali Božjoj Riječi. I to je istina. Bog od nas traži potpuno pouzdanje, poput malog djeteta koje se bezbrižno pouzdaje u svoje roditelje. No treba uzeti u obzir da su mnogi povjerovali Isusu tek kad su preispitali i istražili znanstvenu stranu, poput povijesnih činjenica ili arheoloških nalaza.

Povijest, geografija, arheologija, matematika, fizika, astronomija, biologija, geofizika, geologija, hidrologija, meteorologija, oceanografija, psihologija, filozofija samo su neke od znanstvenih disciplina koje nalazimo u Bibliji. Nesumnjivo, znanost je jedan od ključnih mehanizama na koji Bog može privući nevjerne. Ipak, bez obzira na objektivne činjenice koje potvrđuju istinitost Biblije, za spoznaju i mudrost od Boga ključna je poniznost, a za vjeru u Isusa Krista potrebna je osobna odluka. Nadamo se da će sadržaj stranice biti na blagoslov svima koji je čitaju.