Ne želimo vam Sretnu Novu Godinu, već Isusa!

941
pregleda
Sretna Nova Godina Isus
Foto: StockSnap.io

Sretna Nova Godina je samo frazem, iluzija, laž daleko od stvarnosti. Stvarnost pokazuje da na ovom svijetu osuđenom na propast sve više raste nesreća, a ne sreća. Upravo ono što je i prorečeno u Bibliji. Pred nama su teška vremena (2. Timoteju 3,1-5).

Stoga, u Novoj godini neće biti ništa novo ni sretno, bit će samo još gore: više ratova, prirodnih katastrofi, siromaštva, bolesti, mržnje… To su Isusove riječi. A naša jedina nada je Isus. Nema sreće, ni mira, ni zdravlja, ni ičega bez Onoga koji jedini može dati sreću, mir, zdravlje i sve ostalo.

Dok ovaj svijet ubrzano juri ka propasti, mi iščekujemo Isusa koji čini sve novo. Novu zemlju i novo nebo (Otkrivenje 21,1-5).

„Iščekujemo tu blaženu nadu i slavno pojavljivanje velikoga Boga i Spasitelja našega, Isusa Krista, koji je dao samoga sebe za nas da nas otkupi od svakog bezakonja“ (Titu 2,13-14).

„I začuh jak glas s neba, koji reče: ‘Evo, Prebivalište Božje je s ljudima i On će prebivati s njima i oni će biti njegov narod; i sȃm Bog će biti s njima i bit će Bog njihov. I obrisat će im Bog svaku suzu s očiju njihovih; i neće više biti smrti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti: jer ono prijašnje je prošlo’“ (Otkrivenje 21,3-4).

„I reče Onaj koji sjedi na prijestolju: ‘Evo, sve činim novo.’ I reče mi: ‘Piši; jer su te riječi istinite i vjerne.’ I reče mi: ‘Dovršeno je. Ja sam Alfa i Omega, početak i svršetak. Ja ću žednomu dati s izvora vode života besplatno. Onaj tko pobjeđuje baštinit će sve; i bit ću njegov Bog, a on će biti moj sin“ (Otkrivenje 21,5-7).

Stoga vam ne želimo Sretnu Novu Godinu, već da prihvatite i upoznate Isusa Krista! A sve ostalo će vam se nadodati. A onima koji ga poznaju želimo da se još više približe Isusu i da ga postojano i ustrajno slijede.

Autor: Biblija i znanost

Komentari

komentari