Ne želimo vam Sretnu Novu Godinu!

1369
pregleda
Sretna Nova Godina Isus
Foto: StockSnap.io

Sretna Nova Godina je samo frazem, iluzija, laž daleko od stvarnosti. Stvarnost pokazuje da na ovom svijetu osuđenom na propast sve više raste nesreća, a ne sreća. Upravo ono što je i prorečeno u Bibliji. Pred nama su teška vremena.

„A ovo znaj: u posljednjim danima nastat će teška vremena. Jer ljudi će biti sebeljupci, srebroljupci, hvalisavci, oholice, hulitelji, roditeljima neposlušni, nezahvalni, nesveti, bešćutnici, nepomirljivci, klevetnici, neobuzdani, surovi, nedobroljubivi, izdajice, nepromišljenici, umišljenici, LJUBITELJI UŽITAKA više nego ljubitelji Boga. Imaju obličje pobožnosti, ali su se sile njezine odrekli. I njih se kloni! (2. Timoteju 3,1-5).

Stoga, u Novoj godini neće biti ništa novo ni sretno, bit će samo još gore: više ratova, prirodnih katastrofi, siromaštva, bolesti, mržnje… To su Isusove riječi. A naša jedina nada je Isus. Nema sreće, ni mira, ni zdravlja, ni ičega bez Onoga koji jedini može dati sreću, mir, zdravlje i sve ostalo.

Istinsku promjenu ne donosi Nova Godina, već Isus Krist!

„Zato, ako je tko u Kristu, novi je stvor; staro prođe, gle, nasta novo sve!“ (2. Korinćanima 5,17).

Trajnu sreću bez obzira na okolnosti ne donosi Nova Godina, već Isus Krist!

„A Bog nade ispunio vas svakom radošću i mirom u vjerovanju da obilujete nadom u sili Duha Svetoga“ (Rimljanima 15,13).

Dok ovaj svijet ubrzano juri ka propasti, mi iščekujemo Kristov dolazak. Novu zemlju i novo nebo.

„Iščekujemo tu blaženu nadu i slavno pojavljivanje velikoga Boga i Spasitelja našega, Isusa Krista, koji je dao samoga sebe za nas da nas otkupi od svakog bezakonja“ (Titu 2,13-14).

Naša nada nije u Novoj godini, nego u Isusu Kristu koji sve čini novo.

„Jer ja, evo, stvaram nova nebesa i zemlju novu; i prijašnje se više neće spominjati niti će vam na um dolaziti. Nego se radujte i veselite se dovijeka onome što ja stvaram“ (Izaija 65,17-18).

„I vidjeh novo nebo i novu zemlju, jer prvo nebo i prva zemlja prođe, i mora više nema. I ja, Ivan, vidjeh sveti grad, novi Jeruzalem, gdje silazi s neba od Boga, opremljen kao nevjesta ukrašena za muža svojega“ (Otkrivenje 21,1-2).

Još malo, i smrt i bol će zauvijek nestati.

„I začuh jak glas s neba, koji reče: ‘Evo, Prebivalište Božje je s ljudima i On će prebivati s njima i oni će biti njegov narod; i sȃm Bog će biti s njima i bit će Bog njihov. I obrisat će im Bog svaku suzu s očiju njihovih; i neće više biti smrti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti: jer ono prijašnje je prošlo’“ (Otkrivenje 21,3-4).

„I reče Onaj koji sjedi na prijestolju: ‘Evo, sve činim novo.’ I reče mi: ‘Piši; jer su te riječi istinite i vjerne.’ I reče mi: ‘Dovršeno je. Ja sam Alfa i Omega, početak i svršetak. Ja ću žednomu dati s izvora vode života besplatno. Onaj tko pobjeđuje baštinit će sve; i bit ću njegov Bog, a on će biti moj sin“ (Otkrivenje 21,5-7).

Spremni za doček Nove Godine. A spremni za Kristov povratak?

„I vi dakle budite pripravni, jer u čas u koji i ne mislite Sin Čovječji dolazi… Blažen onaj sluga kojega će gospodar njegov, kad dođe, naći da tako radi!“ (Luka 12,40.43).

„A pazite na se da vam srca ne otežaju u proždrljivosti i pijanstvu i životnim brigama te ne dođe na vas iznenada onaj dan, jer će kao zamka doći na sve koji prebivaju na licu cijele zemlje. Stoga bdijte i molite u svako doba da se nađete dostojnima umaći svemu tome što se ima zbiti i stati pred Sina Čovječjega“ (Luka 21,34-36).

Ovih dana ne slavimo ništa osim Isusa. I to svaki dan, 365 dana u godini.

„Ne ljubite svijeta ni ono što je u svijetu. Ako tko ljubi svijet, nema u njemu ljubavi Očeve. Jer sve što je u svijetu — požuda tijela i požuda očiju i oholost života — nije od Oca, nego je od svijeta. I svijet prolazi i požuda njegova; a tko vrši volju Božju, ostaje dovijeka“ (1. Ivanova 2,15-17).

Dragi naši, razmislite, ne o početku nove kalendarske godine, nego o vječnosti. Jer dan je dan, datum je datum, broj je broj, i ništa nema u njima što bi moglo promijeniti vaš život. Pokajanje i vjera u Krista je ono što vas može spasiti i promijeniti.

Stoga vam ne želimo Sretnu Novu Godinu, već da prihvatite i upoznate Isusa Krista! Jedinu nadu za vaše spasenje; a sve ostalo će vam se nadodati. A onima koji poznaju Isusa, želimo da mu se još više približe i da ga postojano i ustrajno slijede do kraja.

Dok jedni čekaju Novu Godinu, mi čekamo Isusa Krista. Da, dođi, Gospodine Isuse!

„Milost Gospodina našega Isusa Krista sa svima vama! Amen“ (Otkrivenje 22,21).

Komentari

komentari