„Božićna“ čestitka i želje od srca…

2348
pregleda
Božićna čestitka želje

U nastavku slijedi od nas najbolja i najiskrenija Božićna čestitka koju ćete čuti. Nećemo vas škakljati u lažima, već biti direktni, otvoreni i istiniti iz najbolje namjere.

Božić je rimokatolička dogma donesena u 4. stoljeću, blagdan kada pogani slave rođenje boga Sunca, kada oni koji ne poznaju Isusa Krista slave svoje božićne idole, gozbe, kič, mise, kolače, poklone itd. Detaljnije o poganskom porijeklu na linku: Povijest Božića – je li Božić poganski blagdan?.

„Ta dosta nam je što smo proteklo vrijeme života proveli vršeći volju pogana, hodeći u razvratnostima, požudama, pijančevanjima, pijankama, opijanjima i bezakoničkim idolopoklonstvima. Zato se čude što se ne slijevate s njima u tu istu bujicu raskalašenosti te proklinju.“ /1. Petrova 4,3-4

Riječ „Božić“ na hrvatskom jeziku je umanjenica za Bog. A na engleskom jeziku tvori se od dvije riječi Crist + mass, odnosno Krist + misa. Rimokatolička misa nije biblijska praksa, nego iznova žrtvovanje Isusa Krista. Kristova žrtva se doslovno ne jede, već prihvaća milošću po vjeri. Oba značenja umanjuju Njegovu slavu i veličinu nazivajući ga malim Bogom i izvrtanjem evanđelja koje kaže da Kristova žrtva na križu nije dovoljna, već ga je potrebno iznova razapinjati i žrtvovati kroz misna slavlja.

Bog se obraća upravo kršćanima…

„Čujte riječ što vam je govori Gospod, dome Izraelov. Ovako veli Gospod: ‘Ne učite se putu poganskomu i ne plašite se znaka nebeskih, jer njih se plaše pogani. Jer običaji tih puka — to je ispraznost.“ /Jeremija 10,2-3

Danas su mnogi od vas prisustvovali religioznim obredima, pohađali crkve pune obješenih i mrtvačkih lica, iskajavali svoje grijehe, a nikad se doslovno pokajali, potom se vratili svojim domovima, obiteljski se okupili, objedovali, proslavili. A sutra ćete nastaviti sa svojim grešnim životima kao da Isus ne postoji, neće vam biti ni na kraj pameti. To je vaš Božić.

Isus je put kojim se hoda, istina koja se živi, a ne jednogodišnja religiozna praksa. Imate Božić, a nemate Krista. Nemate ništa.

Zato nam nemojte čestitati Božić jer ga ne slavimo. Ne slavimo kič ovoga svijeta. Ne slavimo malu, bespomoćnu bebu Isusa u jaslicama, već uskrslog svemoćnog Kralja koji dolazi u gnjevu suditi nepokajane grešnike. Prvi puta je došao kao krotko Janje, drugi puta dolazi kao strašni Lav koji će proždrijeti protivnike. Naše jedine želje su da nas sve koji ga ispovijedamo ne uhvati nespremne i uspavane u razuzdanostima i običajima ovoga svijeta.

„A pazite na se da vam srca ne otežaju u proždrljivosti i pijanstvu i životnim brigama te ne dođe na vas IZNENADA ONAJ DAN, jer će kao zamka doći na sve koji prebivaju na licu cijele zemlje. Stoga bdijte i molite u svako doba da se nađete dostojnima umaći svemu tome što se ima zbiti i stati pred Sina Čovječjega.“ /Luka 21,34-36

Boga se slavi u Duhu i istini…

„Ali dolazi čas, i sad je tu, kad će se istinski klanjatelji Ocu klanjati u duhu i istini. Jer Otac i traži takve klanjatelje svoje. Bog je duh, i koji mu se klanjaju, trebaju se klanjati u duhu i istini.“ /Ivan 4,23-24

…a istina je da Isus Krist nije rođen 25. prosinca. Jer da nam je ta informacija važna, apostoli bi nam zasigurno ostavili u evanđeljima; ali je nemamo jer se od nas niti ne traži da slavimo malu bebu Isusa. Ako ne slavite židovske blagdane, zašto biste rimokatoličke? Svoj rođendan nije slavio ni sam Isus, jer nije došao tražiti svoju slavu na ovome svijetu…

„No ja ne tražim svoju slavu; ima tko traži i sudi. Zaista, zaista, kažem vam, ako tko očuva riječ moju, neće vidjeti smrti dovijeka.“ /Ivan 8,50-51

Isusov rođendan nisu slavili ni apostoli, ni prvi kršćani, stoga ne mislimo niti mi slaviti datum kojeg je odredio običan čovjek.

Tko je upoznao Isusa Krista, slavi ga stalno, s Božićem i bez Božića. Ne trebaju vam dani i blagdani da biste slavili živoga Krista ako je Njegov Duh u vama. Božić i sva božićna euforija je idolopoklonstvo naroda, narodni običaj koji nema veze s Božjom Riječju, već ugađanjem trbusima, razuzdanošću, zabavljanjem.

„A ovo bijahu primjeri nama, da ne žudimo za zlim stvarima kao što su i oni zažudjeli. I ne budite IDOLOPOKLONICI kao neki od njih, kako je pisano: Sjede puk jesti i piti pa ustadoše ZABAVLJATI SE.“ /1. Korinćanima 10,6

Narodni običaji prolaze, sve će izgorjeti na dan strašnog suda; ono što ostaje vječno jest Božja Riječ i oni koji slušaju Božju Riječ.

Dragi naši, trebate se pokajati za svoje grijehe i povjerovati poruku spasenja koju vam donosi Isus. Isus se lišio svoje vječne slave i došao u tijelu da ponese grijehe svijeta i porazi smrt jednom i zauvijek, te da svatko tko istinski povjeruje bude spašen za vječni život. Što vam vrijede Božići ako nemate Krista? Neće vas Božić opravdati pred Bogom.

Želimo vam da svim srcem povjerujete i primite istinu evanđelja u vaša srca. Budite dostojni Njegovog dolaska kao da dolazi iduće sekunde i slavite ga svaki dan u godini, 24/7.

 

Više na temu Božića na tagu: BOŽIĆ.

Komentari

komentari