Kanada u lancima zbog propovijedanja evanđelja?

403
pregleda

Što mislite o zabrani okupljanja crkve i propovijedanja evanđelja zbog pandemijskih mjera? Crkva u lockdown ili zatvor? Nije li to isto?

Kanada se i do sada susretala sa zabranama javnog propovijedanja evanđelja. Ali sada je službeno ušla u doba podzemne crkve. Na djelu zabranjeno okupljanje i prisilno zatvaranje crkvi. Što mislite o pastoru crkve GraceLife u Alberti u Kanadi koji je prekršio mjere i održao propovijed? James Coates je zbog toga uhićen i proveo više od mjesec dana u zatvoru pod maksimalno strogom zaštitom čuvara kao najveći kriminalac. Samo zato što su održavali redovna okupljanja, iako nijedan slučaj zaraze u toj crkvi nikad nije zabilježen. Nakon što su pastora pustili, policajci su postavili barikadu oko crkve i „čuvali“ zgradu kako bi osigurali da se članovi ne mogu okupljati. Izgleda li ova skupina kršćana na slici kao da ugrožava nekoga?

Nedavno smo svjedočili i upadu skupine naoružanih policajaca u drugu crkvu, isto u Alberti, Kanadi kada je pastor Artur Pawlowski „istjerao“ službenike. Na CC uključite prijevod njegove propovijedi ispred Vrhovnog suda u Kanadi:

Sjetite se kada je evangelizator David Lynn iz Kanade pretprošle godine također javno uhićen i priveden zbog „ometanja mira“ samo zbog propovijedanja Božje Riječi na ulici. Iako je ponavljao da je „Bog ljubav“ i da nikoga ne mrzi, razjarena rulja je pozdravila odvlačenje čovjeka u lisicama. Ako ste kršćanin, LGBTQP kult sada zahtijeva da „ostanete u ormaru“ ako želite pričati o svojoj vjeri ili da idete u zatvor. Više pročitajte ovdje: Novi-svjetski-poredak.com. Također smo svojevremeno pisali o tome na linku: Poruka LGBT-u: Nitko vas ne ljubi više od nas.

Sada se pandemija koristi kao izgovor za opresiju, tlačenje, ugnjetavanje i progon, osobito kršćana koji ne vjeruju u cjelokupnu priču kojom nas „drilaju“ posljednjih godinu dana. Geta u kojima se narkomani skupno drogiraju, javna mjesta na kojima se mladi zabavljaju, podrumi u kojima se dužnosnici opijaju i vesele, nisu nikakva prijetnja, ali je prijetnja i opasnost crkvica od nekolicine vjernika koja se okuplja da bi slavila Isusa Krista?

Slažete li se da se u ovakvim okolnostima trebamo suprotstaviti vlastima ili se trebamo podložiti iako nema apsolutno nikakvog dokaza da ugrožavamo bilo koga?

Trebamo li se podlagati zabranama koje graniče sa zdravim razumom? Koje ograničavaju slobodu kretanja, okupljanja poradi Krista i propovijedanja evanđelja? Gdje su granice, u kojem bi se točno trenutku kršćani trebali ne odazvati na poslušnost zakonima? Nisu li apostoli bili zatvarani u lancima zbog zakonitog ograničavanja slobode govora? Crkva u lockdown ili zatvor? Nije li to isto?

Uskoro će uslijediti i druge zemlje jer svi nas narodi moraju zamrziti zbog Kristovog imena. Jednostavno će izmišljati razloge da vam oduzimaju osnovna prava – pravo na slobodu govora, pravo na slobodu mišljenja, pravo na slobodu uvjerenja.

Ali što nas može spriječiti da dijelimo Radosnu vijest spasenja? Koji to lockdown, maska ili socijalna distanca? Zar ćemo dozvoliti da ljudi odlaze u pakao zato da bismo poštovali mjere izolacije?

Da Isus nije bio u lockdownu, vi iz njega nikada ne biste imali priliku izaći. Mi vam nismo nikakav problem. Lockdown vaše duše je problem.

„Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Nevolja? ili tjeskoba? ili PROGONSTVO? ili glad? ili golotinja? ili pogibao? ili mač? Kao što je pisano: ‘Zbog tebe nas ubijaju po sav dan; drže nas ovcama za klanje.’“ /Rimljanima 8,35-36

Komentari

komentari