Zašto muslimani prinose žrtvu kad je već podmirena?

6392
pregleda
muslimani žrtva hodočašće

Diljem svijeta muslimani slave islamski blagdan prinošenja žrtve pod nazivom Kurban-bajram ili Hadži-bajram. Milijuni muslimana ovih dana hodočaste u Meku, Medinu i na brdo Arafat u potrazi i nadi za otkupljenjem i oproštenjem.

Ukratko o Alahu, Arapima i islamu

Alah kojeg muslimani štuju nije Bog Biblije. Alah nije Bog Abrahama, Izaka i Jakova. Alah nije Bog kojeg kršćani štuju.

Zanimljivo je da Arapi potječu od Abrahama i Hagare (Postanak 16). Iako je Bog obećao Abrahamu brojno potomstvo, njegova žena Sara je bila neplodna te je poslala Abrahama sluškinji Hagari. Kao rezultat tog odnosa, Hagara je začela Jišmaela. Sara je ipak kasnije začela i rodila Izaka. No, zbog Sarine nevjere do danas se osjećaju posljedice neposlušnosti prema Bogu. Abraham i Sara u jednom trenutku nisu vjerovali Bogu da će izvršiti svoje obećanje, makar u njihovoj poodmakloj dobi. Stoga su današnji potomci Jišmaela (Abrahama i Hagare) Arapi, to jest muslimani; a potomstvo Izaka (Abrahama i Sare) je Izrael. Zanimljivo je i proročanstvo da će se Jišmaelova ruka dizati na svakoga i svačija ruka na njega (Postanak 16,12).

Islam kao religija nastaje tek u 7. stoljeću nakon što se Muhamedu ukazao anđeo i dao mu objavu koju je onda zapisao u Kur’an.

No, Kur’an je mješavina hebrejskih (starozavjetnih) i novozavjetnih spisa u kombinaciji s lažnim ljudskim predajama. Samo jedan primjer iskrivljavanja istine u Božjoj Riječi jest taj da je Abraham prinio svog sina Izaka kao žrtvu, dok islam uči da je Abraham prinio Jišmaela.

Islam ne uči da je Isus umro na križu, niti uskrsnuo, a time niti odnio grijehe čovječanstva kako bi onoga koji povjeruje mogao pomiriti s Bogom. Ne uči da je Isus uspostavio vezu između čovjeka i Boga, i da je jedini put do Boga. Isus Krist im je samo prorok, ali ne i Bog; ne i Sin Božji. Zapazite koje snažne riječi Biblija iznosi o ovom duhu:

„Tko je lažac ako ne onaj koji niječe da Isus jest Krist? Tko niječe Oca i Sina, taj je antikrist. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca.“ /1. Ivanova 2,22-23

Islam uči da se spasenje postiže dobrim djelima i poslušnošću Kur’anu.

„Čudim se da se od Onoga koji vas pozva milošću Kristovom tako brzo odmećete u drugo evanđelje. Nekog drugog i nema, ima samo nekih koji vas zbunjuju i hoće izvrnuti evanđelje Kristovo. Ali i kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao evanđelje mimo onoga koje vam navijestismo, neka je proklet!“ /Galaćanima 1,6-8

Islam nije religija mira, već opasna religija, opasnog duha. Nijedna religija vam ne može dati mir. Samo Isus daje mir koji nadilazi svako ljudsko razumijevanje i spoznaju.

Isus Krist – savršena i konačna žrtva

Dakle, u svom štovanju i obilježavanju blagdana Kurban-bajram, muslimani se pozivaju na svog praoca Abrahama koji je prinio svog sina kao žrtvu, ali ga je Bog u zadnji čas spriječio i providio ovna. Ono što je ključno: to je slika Boga kako žrtvuje svog Sina. Cjelokupni starozavjetni sustav žrtvovanja životinja bio je samo sjena stvarnosti, predslika, to jest nagovještaj Isusa Krista kao savršene i potpune žrtve (Hebrejima 10).

Životinjske žrtve prestale su s Isusom Kristom na križu. Isus Krist je konačna žrtvena zamjena prinesena jednom zauvijek (Hebrejima 7,27) i sada je jedini posrednik između Boga i čovječanstva (1. Timoteju 2,5). Drugog imena i drugog posrednika nema.

„I nema ni u kojem drugom spasenja, jer pod nebom NEMA DRUGOGA IMENA danog ljudima po kojem nam se valja spasiti.“ /Djela 4,12

„A gdje je ovo oprošteno, nema više prinosa za grijeh.“ /Hebrejima 10,18

Nema Muhameda, pape, Luthera, Bude, Gandhija, Konfucija, Višne, Brahme, Šive itd. Možete biti musliman, rimokatolik, protestant, budist, hinduist ili što god; ali samo je u Isusu Kristu spasenje.

Naravno da ta istina vrijeđa svakoga tko se ne želi poniziti pred Bogom, pokajati i jednostavno povjerovati istinu. Isus je donio mač koji do srži razdvaja istinu od laži, a ne da ih spaja. Nema kompromisa s lažima. Spojeni u istini, razdvojeni u lažima.

Trebamo li čestitati muslimanima?

Neki kršćani bi ovih dana mogli doći u iskušenje. Želite biti samo ljubazni?

Ne znate li da je prijateljstvo sa svijetom neprijateljstvo prema Bogu? Tko god dakle poželi biti prijatelj svijetu, neprijateljem Božjim postaje.“ /Jakovljeva 4,4

Ako im čestitate njihov blagdan, znači da podržavate i slažete se s njihovim pogrešnim štovanjem Boga kojeg uopće ne poznaju. Jer Boga je nemoguće upoznati ako niste upoznali Isusa Krista.

Kršćani, umjesto čestitanja Bajrama, radije se pomolite za mudrost i koristite priliku da im podijelite istinu, umjesto da ih tješite u lažima koje ih vode direktno u propast. Istina je Isus Krist – konačna žrtva koja je jednom zauvijek prinesena za naše grijehe. Ne trebate hodočastiti niti prinositi žrtve; trebate se pokajati i povjerovati u Isusa, koji je skupo platio svojom krvlju kako bi vam dao život vječni.

Više na temu islama kliknite ovdje.

Komentari

komentari