VIDEO: Zašto mrzim religiju, a volim Isusa?

2258
pregleda

Religija nas tjera da se pridržavamo ljudskih pravila, običaja i obreda. Religiozni ljudi mogu propovijedati milost, ali prakticirati nešto sasvim drugo. Problem s religijom jest taj što nikada ne dolazi do srži. Mijenja samo izvana, ali ne iznutra. Osoba može biti crkveno dijete, ali ne i Božje dijete. Može redovno ići u crkvu, ali i dalje biti zarobljena grijehom.

Religija ili Isus?

Nakon religiozne prakse, čovjek se vraća u svoj grijehom zaražen život i ne može se oduprijeti grijehu. Zašto? Zato što se podlaže religiji, ali ne i Isusu. Nikada nije pozvao Isusa u svoj život. Nikad mu nije otkriveno tko je Isus i što je učinio za njega. Nikada nije bio slomljen zbog spoznaje da je upravo njegov grijeh razapeo Isusa na križu. Ne, on samo traži način kako da umiri svoju grešnu savjest. Nema promjene srca, nema promjene grešnog stila života, nema osobnog odnosa s Isusom.

Isus je mrzio religiju, licemjerje i lažnu vjeru. Stalno se borio protiv napada religioznih vođa. Religija i Isus su dva različita pojma. Religija znači da čovjek traži Boga, dok kršćanstvo znači da Bog traži čovjeka.

Dakle, najvažnije pitanje glasi: Jesmo li samo religiozni ili uistinu poznajemo Isusa kao svog osobnog Spasitelja?

Na CC uključite titlove.

Komentari

komentari