VIDEO: U Bibliji su riječi života

1441
pregleda

U Bibliji su riječi života. Vječnoga života. Poslušajte isječak iz propovijedi „Što nam Biblija govori o posljednjim danima?“, propovjednik Damir Gal.

Isus nam nudi intimno zajedništvo, želi da ga osobno upoznamo. Zato kaže: „Evo, stojim na vratima i kucam: ako tko čuje glas moj i otvori vrata, ući ću k njemu i večerati s njim i on sa mnom“ (Otkrivenje 3,20).

To ne znači da budemo praznovjerni, slijepo slušamo crkvu, svećenike, razne učitelje i propovjednike; već da kopamo i tražimo istinu u samoj Božjoj Riječi.

U Bibliji su riječi ŽIVOTA. Izvan nje možete naći samo puno lijepih ljudskih razmišljanja. Samo Božje riječi imaju moć da vas promijene.

Isus kaže: „Nebo i zemlja će proći, ali riječi moje neće proći“ (Marko 13,31).

Duhovna bolest od koje svi mi bolujemo, a to je grijeh i sebičnost, jedino se duhovno može izliječiti. Ne pomažu tablete za smirenje, terapija, injekcije, ni psihološka savjetovanja. To duhovno zdravlje nalazi se u Božjoj Riječi. Svima nam treba Božje oproštenje i obraćenje, to jest promjena načina življenja. Taj život bez grijeha nalazi se u sili Duha Svetoga. Isus kaže:

„Duh je onaj koji oživljava, tijelo ne koristi ništa. Riječi koje vam ja govorim DUH SU I ŽIVOT SU“ (Ivan 6,63).

Krajnje je vrijeme da se pokajemo i počnemo služiti našem Spasitelju. Ako cijeli život služimo sebi i svijetu, promašili smo svrhu života.

Isus želi osobni odnos s nama, a ne religiju. Želi da slijedimo Njega, a ne razna ljudska učenja, teologije, denominacije.

„A pazite na se da vam srca ne otežaju u proždrljivosti i pijanstvu i životnim brigama te ne dođe na vas iznenada onaj dan, jer će kao zamka doći na sve koji prebivaju na licu cijele zemlje. Stoga bdijte i molite u svako doba da se nađete dostojnima umaći svemu tome što se ima zbiti i stati pred Sina Čovječjega“ (Luka 21,34-36).

Pogledajte isječak iz propovijedi „Što nam Biblija govori o posljednjim danima?“, propovjednik Damir Gal.

Obrada: Biblija i znanost

Komentari

komentari