Traži Boga svim svojim srcem

520
pregleda

Nije dovoljno naći Boga, treba ga stalno tražiti.

„Ruka je Boga našega na dobro nad svima koji njega traže, a snaga njegova i gnjev njegov nad svima koji ga ostavljaju“ (Ezra 8,22).

„Tražite GOSPODA i snagu njegovu, tražite svagda lice njegovo“ (1. Ljetopisa 16,11)!

Razlog zašto nisi našao Boga je zato što ga nisi tražio u potpunosti, nešto zadržavaš za sebe. Zato kaže da ćeš ga naći ako ga tražiš SVIM SRCEM. Bezrezervna, potpuna, bezuvjetna predaja Kralju kraljeva.

„Tražite GOSPODA dok se može naći, zazovite ga dok je blizu“ (Izaija 55,6).

„I tražit ćete me, i naći ćete me, jer ćete me tražiti svim srcem svojim. I dat ću vam da me nađete, riječ je GOSPODNJA“ (Jeremija 29,13-14).

Znate li da možete raditi sve što je ispravno u Božjim očima, ali ne i SVIM srcem? Poput kralja Amasje: „I činio je on što je pravo u očima GOSPODNJIM, ali ne predana srca“ (2. Ljetopisa 25,2).

U čemu je naše srce? Koji su naši motivi? Tražite Boga dok se još može naći. Neka se proslavi kroz sve što radimo, govorimo, mislimo.

Na CC uključite titlove.

Propovjednik: Bob Jennings

Još jednu kompilaciju od nekoliko propovjednika, kao što su Paul Washer, Zac Poonen, David Wilkerson, Leonard Ravenhill, Carter Conlon i dr., možete preslušati u nastavku. Nažalost, samo na engleskom.

Komentari

komentari