Evolucionističko idolopoklonstvo

584
pregleda
evolucija idolopoklonstvo kamenje
Slika: Pixabay

Kamenje koje govori

„Jao onomu koji drvetu veli: ‘Probudi se!’ Kamenu nijemom: ‘Preni se!’ Taj će te poučavati? Gle, on je obložen zlatom i srebrom, ali nikakva duha u njemu nema“ (Habakuk 2,19).

Kako su bezumni oni koji štuju idole – drvene i kamene predmete bez života u njima, čak i kad su ukrašeni srebrom i zlatom. Mogu li neživi objekti oživiti i postati učitelji? Dijete bolje zna.

Ali ne i sveučilišni profesori! Diljem svijeta sveučilišni profesori – ponosni prodavači magle, to jest „lažne znanosti“ – indoktriniraju mlade umove apsurdnim uvjerenjem da anorganske (nežive) tvari na neki način mogu postati jednostavne žive tvari i s vremenom se organizirati i postati ljudi. Naravno, neće reći da drvo i kamenje iznenada mogu postati ljudi (niti su to tvrdili drevni idolopoklonici). Oni samo vjeruju da vrijeme – dugo vrijeme – magično može razviti ljude iz mnogo jednostavnijih stanica nego što su ovi drevni filozofi ikada zamišljali. „U početku vodik“ je njihov arogantni koncept.

Ali Bog se neće dati izrugivati na ovaj način zauvijek. Život može doći samo iz života – konačno od živoga Boga! Drveni idoli pogana jednako su znanstveni kao i evolucionistički modeli suvremenog intelektualca; nijedno ne može stvoriti život. „Kumiri su njihovi srebro i zlato, djelo su ruku čovječjih. Usta imaju, a ne govore; oči imaju, a ne vide… Oni što ih načiniše nalik su im; kao i svaki koji se u njih pouzdaje“ (Psalam 115,4-5. 8).

Samo Bog može stvoriti život, pa i izazvati kamenje da podučava. „Govori zemlji, i poučit će te… Od sviju njih, tko ne zna da je to ruka GOSPODNJA učinila?“ (Job 12,8-9).

Autor: Henry M. Morris, Ph.D.; Izvor: ICR.org

Komentari

komentari