Suobličavanje svijetu – priprema za pakao

1029
pregleda
suobličavanje svijet pakao
Foto: Pixabay

Ne suobličujte se ovomu svijetu! Često puta nam se svjetovne stvari čine kao normalne, bezopasne i jako privlačne. Ali to je samo naša iluzija koju nam stvara Sotona. Privlačnost grijeha je poput soka s odličnim okusom, ali u kojeg je ubačen otrov bez da to znamo. U početku nam je okus odličan i osjećamo se super, ali kasnije nas otrov uništi. Tako je i s grijehom. Grijeh doslovno znači smrt. Tko ljubi grijeh, ljubi smrt. Tko ljubi Boga, ljubi život.

„Ne suobličujte se ovomu svijetu, nego se preobrazujte obnavljanjem svoje pameti da mognete razabirati što je volja Božja, što li je dobro, Bogu milo, savršeno“ (Rimljanima 12,2).

U Bibliji čitamo da su dvojica čovjeka koji su bili opsjednuti zlodusima ležala u grobovima. Zatim dolazi Isus Krist i oslobađa ih od zloduha te oni izlaze iz grobova. I to je upravo ono što vam grijeh želi učiniti. Grijeh vas želi baciti u duhovni grob. Grijeh od čovjeka čini psihičkog (duhovnog) bolesnika. Pred čovjekom stoji izbor – grijeh (smrt) ili Bog (život). Nažalost, puno više ljudi se odlučuje za grijeh (smrt) i upravo zbog toga imamo stanje u svijetu kakvo je danas. Bog nam kaže:

„Gledaj! Danas preda te stavljam: život i sreću, smrt i nesreću“ (Ponovljeni zakon 30,15).

Izaberite Boga da ne propadnete! S Bogom dolazi sreća, mir, ljubav, blagostanje itd.

„Ako poslušaš zapovijedi Jahve, Boga svoga, koje ti danas dajem – ako ih poslušaš ljubeći Jahvu, Boga svoga, hodeći njegovim putovima, vršeći njegove zapovijedi, njegove zakone i njegove uredbe, živjet ćeš i razmnožit će te Jahve, Bog tvoj, i blagoslovit će te…“ (Pnz 30,16).

Tko izabere grijeh, izabrao je smrt, tugu, bol, nesreću itd.

„Ja vam danas izjavljujem da ćete zaista propasti; nećete dugo živjeti na zemlji…“ (Pnz 30,18).

„Nipošto, kažem vam, nego ako se ne obratite, svi ćete slično propasti!“ (Luka 13,3).

Tko se suobličava svijetu zapravo se priprema za pakao. Boga, dakle, birajte kako biste imali miran i radostan život u Isusu Kristu! Zašto da propadnete u grijesima svojim?

„Uzimam danas za svjedoke protiv vas nebo i zemlju da pred vas stavljam: život i smrt, blagoslov i prokletstvo. ŽIVOT, DAKLE BIRAJ“ (Pnz 30,19).

Izvor: Budni kršćanin

Komentari

komentari