Kako će izgledati posljednji dani na zemlji?

2850
pregleda
posljednji dani zemlja

Dragi naši, uskoro svemu dolazi kraj. Isus Krist dolazi uspostaviti svoju pravednost na zemlji. Ovaj svijet prolazi i određen je za propast. Svaki novi dan na ovoj zemlji je Božja milost i strpljenje za čovječanstvo, jer Bog ljubi svakog čovjeka i želi da se svatko spasi.

No, ipak ne znamo kada će doći i donijeti konačni sud na ovu zemlju. Zato u svakom trenutku moramo biti spremni za njegov dolazak. Ako se još niste pokajali za svoje grijehe i povjerovali u Krista koji je platio kaznu na križu umjesto vas, učinite to sada. Primite vječni život u Isusu Kristu. Sada je dan spasenja.

Bog je još uvijek neizmjerno strpljiv prema vama, čeka vas da se odlučite za Njega. Nemojte biti neodlučni i odlagati. Kad to učinite, shvatit ćete što ste cijeli život propuštali i za što ste zapravo stvoreni. Imate samo jednu priliku – ovaj život. A već sljedeći trenutak za vas možda ne postoji.

Isus ne kasni, ali nemojte zakasniti ni vi.

„Znajte ponajprije ovo: u posljednje će dane doći podrugljivci koji će hoditi po svojim vlastitim požudama i govoriti: ‘Gdje je obećanje njegova dolaska? Jer otkad Oci usnuše, sve ostaje tako kako je bilo od početka stvorenja.’ Ta oni hotimice zaboravljaju ovo: nebesa bijahu odavna i zemlja postade iz vode i po vodi, riječju Božjom. Po njima ondašnji svijet propade vodom potopljen.

A sadašnja nebesa i zemlja istom su riječju pohranjena i čuvaju se za oganj u dan suda i propasti bezbožnih ljudi. Ali ono jedno, ljubljeni, ne zaboravljajte: jedan je dan kod Gospodina kao tisuću godina, i tisuću godina kao jedan dan. Ne kasni Gospodin s obećanjem, kako ga neki sporim smatraju, nego je strpljiv prema nama ne želeći da tko propadne, nego da svi prispiju k pokajanju.

No kao tat u noći doći će dan Gospodnji, u koji će nebesa s praskom proći i počela se — spaljena — raspasti, a zemlja i djela na njoj izgorjeti. Budući dakle da će se sve to raspasti, kakvi onda vi trebate biti u svetu življenju i pobožnosti iščekujući i požurujući dolazak dana Božjega, u koji će se nebesa goruća raspasti i počela se spaljena rastaliti?

A mi, po obećanju njegovu, nova nebesa i zemlju novu iščekujemo, u kojima pravednost prebiva. Zato, ljubljeni, dok to iščekujete, uznastojte da vas nađe u miru, neokaljane i besprijekorne.“ – 2. Petrova 3,3-14

Pogledajte video kako će izgledati posljednji dani na ovoj zemlji.

Komentari

komentari