Kad definirate ništa rezultat je uvijek ništa

442
pregleda
Richard Dawkins ništa filozofija

Richard Dawkins, poznati ateist i filozof, definira ništa. A kad definirate ništa, morate krenuti ni od čega i završiti ni na čemu.

Dawkins tvrdi: Ništa je najednom samo od sebe postalo nešto. To jednostavno ništa je stvorilo nešto. Nešto prilično misteriozno stvorilo je svemir. Nešto mnogo jednostavnije od kreativne inteligencije.

Dakle, Zemlja, svemir, nebeska tijela, sunce, mjesec, atmosfera, voda, oceani, životinje, biljke… sve što postoji po Dawkinsu nije zahtijevalo nikakvu inteligenciju. Međutim, nešto ne nastaje ni iz čega osim ako ne postoji Netko tko stvara. Logika.

JE LI NIŠTA ILI NEŠTO?

Ateiste samo trebate pomno slušati, u konačnici se uvijek izbezume i zapetljaju u svojim lažima. Kad kreću ni od čega, umjesto od Boga, neminovno ne dolaze ni do čega. Kao što nam Biblija govori, ateisti se samo prave mudri, a njihova ih mudrost vodi u ludost.

„Jer je Bogu mudrost ovoga svijeta ludost. Jer je pisano: ‘On hvata mudre u njihovu lukavstvu.’“ /1. Korinćanima 3,19

Nitko nema opravdanja za svoju nevjeru jer kreacija svjedoči o Kreatoru. Umjesto da ljudi daju slavu Bogu, filozofiraju u svom bezumlju i na kraju završe sa štovanjem nečega u kreaciji. To nešto može biti ništa, kao što vjeruje Dawkins. Ništa nikada ne može biti nešto.

Laž uvijek zbunjuje, proturječi, izokreće. Istina je uvijek konzistentna, nepromjenjiva, egzaktna.

„Bezumniku je njegov put ispravan u vlastitim očima, a mudar je onaj tko sluša savjet.“ /Izreke 12,15

„Za bezumnikov gnjev se zna odmah, a pametan čovjek prikriva sramotu.“ /Izreke 12,16

„Čak se i luđaka kad šuti smatra mudrim, i razboritim se drži onoga tko zatvori svoje usne.“ /Izreke 17,28

„Bezumnik očituje sve što misli, a mudar čovjek čuva to za kasnije.“ /Izreke 29,11

Bog kaže da je bezbožnost nepravednost.

„Jer se ono njegovo nevidljivo, to jest njegova vječna moć i Božanstvo, jasno opaža od samog stvaranja svijeta i shvaća po onome što je stvoreno, tako da su bez isprike: jer kada su poznavali Boga, NISU GA PROSLAVILI kao Boga niti mu iskazali zahvalnost, nego su POSTALI ISPRAZNI u svojim umovanjima i pomračilo se nerazumno srce njihovo. Tvrdeći da su mudri, poludješe…“ /Rimljanima 1,18-20

„Zato ih je Bog preko pohota njihovih srdaca predao nečistoći da međusobno obeščašćuju svoja tijela: one koji su BOŽJU ISTINU PROMIJENILI U LAŽ te častili i štovali stvorenje umjesto Stvoritelja.“ /Rimljanima 1,24-25

Dawkinsova parola: Sve je nastalo ni iz čega i ni zbog čega.

Biblija: Sve je stvoreno po Kristu i za Krista.

„…jer je po njemu stvoreno sve što je na nebesima i što je na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja, bilo gospodstva, bilo vrhovništva, bilo vlasti: sve je po njemu i za njega stvoreno, i on je prije svega i sve se drži zajedno u njemu.“ /Kološanima 1,16-17

Ništa misteriozno nije stvorilo svemir, kao što tvrdi Dawkins, nego Bog koji nam se objavio prvo po svojim prorocima, a zatim po svome Sinu, a o svemu imamo zapis u Božjoj Riječi.

Više na temu filozofije i ateizma na tagu: ATEIZAM.

Komentari

komentari