Jesu li novac i sreća povezani?

1636
pregleda
novac sreća veza
Foto: Pixabay

Može li novac kupiti sreću? Odgovor na ovo pitanje pokazuje što vam je najvažnije i kako trošite svoje vrijeme i svoj život.

Nemojmo nikad zaboraviti da i bogati i siromašni jednako pate, krvare, brinu, plaču, vole i smiju se.

Ako si čovjek – boriš se. Iako borbe izgledaju različito – unutarnja čežnja za zadovoljstvom, iskrenim, kvalitetnim odnosima i dobrim noćnim odmorom isti su kod svakoga.

Kad su moja djeca bila mala stalno su tražila „Happy Meals“ (iz McDonald’sa). Sviđala im se igračka koju bi dobili. Ali taj „happy meal“ (sretni obrok) bi ih učinio sretnim samo 30 minuta.

Kao odraslima, naši „happy meals“ (sretni obroci) su sve veći i sve skuplji.

Nastavljamo s potrebom da odemo na fine večere, imamo novu odjeću, nova auta i nove kuće. Zadovoljni smo nekoliko tjedana, a onda trebamo više – nešto novo i uzbudljivo.

Tako kupujemo sve više i više stvari – a naše kuće i ormari i garaže i podrumi i mjesta gdje spremamo stvari su prepunjena.

Što više imamo – manje možemo upotrijebiti ono što imamo.

Što više imamo – to više moramo držati na oku, kaže Propovjednik 5.

Kada nakupimo previše, jednostavno više ne možemo sve upotrijebiti i uživati u svemu što imamo. Što više posjedujemo, ta nas imovina sve više posjeduje, jer traži održavanje, organiziranje i naše vrijeme.

Novac može kupiti mnogo toga, ali ne može kupiti slobodu od boli, zadovoljstvo, mir, radost i iskrenu ljubav.

Život koji se živi odvojeno od Boga ne donosi trajnu radost i zadovoljstvo. Besmislen je. Bez Boga u našim životima duhovno smo bankrotirali.

Jesu li novac i sreća povezani?
Da.
Ako čezneš za više novca, bit ćeš manje sretan.

Ako čezneš za srećom, naći ćeš je samo u Gospodinu Isusu. Bolje je biti ispunjen i zadovoljan s onim što sada imaš, nego sanjati i čeznuti za onim što nemaš.

Živi sada.

Uživaj u dobrim darovima koje ti Bog daje danas.

„Evo što sam ja vidio da je dobro i lijepo čovjeku: jesti i piti i nagledati se dobra u svemu trudu svojemu kojim se trudi pod suncem za izbrojenih dana života svojega što mu ga je dao Bog; jer to mu je nagrada. I svakomu čovjeku kojemu je Bog dao bogatstvo i imetak, dao je i vlast da od toga jede i uzme svoj dio i raduje se trudu svojemu – to je dar Božji. Ta neće se često spominjati dana života svojega, jer ga Bog zaokupi radošću srca njegova“ (Propovjednik 5,18-20).

Ne živi za novac – živi za Isusa.

To je tvoja svrha i najbolji Božji plan za tebe.

Zapamti da sakupljaš svoje blago na nebu.

Vječnost je dugo vrijeme.

Autorica: Courtney Joseph; Izvor: dobrojutrodjevojke.com / womenlivingwell.org

Komentari

komentari