FILM: Kralj Kraljeva

3090
pregleda
Film Kralj Kraljeva (1961.) jedan je od najzanimljivijih prikaza života Isusa Krista, od njegova rođenja u Betlehemu do raspeća i uskrsnuća.

Uključuje sve glavne događaje koji se spominju u Novom zavjetu. Isusovo krštenje od strane Ivana Krstitelja; čuda – oduzeti hodaju, slijepci vide; gladni nahranjeni ribama i kruhovima itd. Film zapravo počinje rimskom invazijom Pompeja 65. god. prije Krista, postavljanjem kralja Heroda Velikog od strane Rimljana i konačno okrunjenjem Heroda Antipe nakon što je ubio svog oca. Uključena je i pobuna na čelu s Barabom, te obezglavljivanje Ivana Krstitelja, što je bila Salomina nagrada za ples pred Herodom.

Film je vjeran novozavjetnom izvorniku, uzbudljiv i zanimljiv zbog nadahnute obrade evanđeoskoga teksta. Filmska kritika drži ovu verziju poznatog redatelja Nicholasa Raya do danas najboljom koju je Hollywood uspio proizvesti. Ray nije želio samo snimiti još jedan biblijski ep, već pokušati približiti osobu Isusa Krista i njegovo doba običnom gledatelju.

„Jer Bog je tako ljubio svijet da je dao svog jedinorođenoga Sina da tko god u njega vjeruje ne propadne, nego ima život vječni“ (Ivan 3,16).

Film možete pogledati na sljedećem linku: KRALJ KRALJEVA (KING OF KINGS)

Komentari

komentari