4 razloga zašto ne vjerujem u evoluciju

1837
pregleda
evolucija fosili

Postoji nekoliko razloga zašto ne vjerujem u evoluciju, a ovo su četiri temeljna.

Nedostatak fosilnih dokaza

Postoje milijuni fosila na zemlji i ispod zemlje, kao i milijuni vrsta koje su živjele i izumrle, ali ne postoje fosili koji bi jasno pokazali evolucijski prijelaz jedne vrste u drugu. Stoga, zbog nedostatka prijelaznih fosila ne vjerujem u evoluciju. Broj prikupljenih, dokumentiranih i kategoriziranih fosila ogromno je narastao od Darwinovog doba.

Broj fosila tijekom navodnih milijuna i milijuna godina evolucije trebao nam je dati ogromne brojeve, na milijarde fosila, iz kojih bismo pronašli barem jednu vrstu koja je evoluirala u drugu. Ili barem nekoliko prijelaznih fosila koji bi pokazali sami prijelaz. Stoga, trebali bi postojati milijuni prijelaznih fosila za proučavanje. Gdje su? Pronalazak jedne karike ne znači ništa ako nedostaje cijeli lanac.

Nemogućnost da se život dogodio nasumično, sasvim slučajno

Teorija o tome kako je život počeo kada su se DNK, RNK i proteini formirali slučajno, ili kada su se kemikalije spojile, nikada nije konkluzivno potvrđena, ni u jednom laboratoriju (problem abiogeneze). Isto vrijedi i za nastanak DNK/RNK. Svaki znanstveni eksperiment koji je pokušao stvoriti život pokazao je kako se aminokiseline raspadnu čim se umjetno stvore.

Aminokiseline dolaze u dva oblika koji se zovu desna i lijeva aminokiselina, zbog toga što je jedna refleksija druge. Proteini koji sadrže lijeve aminokiseline spajaju se s okolnim proteinima. Međutim, ako se uvede desna aminokiselina, mijenja se oblik proteina i on neće funkcionirati u živućoj stanici.

Zakon uzroka i posljedice

Zakon kaže da svaka posljedica ima uzrok izvan sebe. Pratite posljedicu svakog uzroka i nalazite veći uzrok tome. Ateističke teorije tvrde kako je bezvremenska praznina ili kvantni poremećaj nagomilao čestice koje su proizvele masu, stvorile gustu kuglu mase pod nazivom ylem koja je pak eksplodirala u Velikom prasku, i tako stvorila precizno uređen svemir s egzaktnim prirodnim zakonima. No, odakle je to došlo? Oni doslovno pretpostavljaju da je nešto nastalo ni od čega, i da je ništa stvorilo nešto, što je kontradiktorno zakonu uzroka i posljedice. Pokojni Carl Sagan je rekao kako je prije nekoliko milijardi godina svemir eksplodirao u postojanje. No, zar nije trebao postojati prije nego što je „postao“?

Nije u skladu sa znanstvenom metodom

Ovo su koraci kojima se utvrđuje istinitost hipoteze, a zove se znanstvena metoda:

  • Donose se opažanja.
  • Moraju se poštivati prirodni zakoni.
  • Mora se testirati empirijski.
  • Zaključci su pokusni i nisu nužno završna riječ, stoga se predlaže hipoteza.
  • Mora postojati dizajn i izvedba eksperimenta koji će testirati hipotezu.
  • Analizirate podatke kako biste prihvatili ili odbacili hipotezu.
  • Ako je potrebno, postavljate i testirate novu hipotezu.
  • Mora biti opovrgljiva.

S obzirom da se istinitost evolucije ne može empirijski dokazati, i na kraju imamo samo hipotezu, evolucija se ne može potvrditi znanstvenom metodom. Zapravo, evolucija je primjer loše znanosti, ili još gore, teorija ili hipoteza.

Zaključak

Zašto sam ovo morao napisati za one koji vjeruju u Boga? Možda ne vidimo potrebu za ovim, ali naša djeca i unuci trebaju to znati zato što će ih obrazovne institucije indoktrinirati i podcjenjivati klimavim teorijama kako bi posumnjali u Boga kao Stvoritelja. No, činjenica je da nemam dovoljno vjere da se pouzdam u evoluciju.

Autor: Jack Wellman; Izvor: Novizivot.net / Faithinthenews.com

Komentari

komentari