VIDEO: 100 razloga zašto je teorija evolucije glupost

2308
pregleda

Evolucija kaže: U početku NIŠTA.

Biblija kaže: U početku BOG.

Kent Hovind, poznati kršćanski apologet i kreacionist, preispituje i analizira teoriju Velikog praska i teoriju evolucije. Evolucionističke teorije, kao što su kozmička, kemijska, zvjezdana, planetarna, organska evolucija i makroevolucija (izuzev mikroevolucije, odn. varijacija unutar jedne vrste), praktički su nedokazive i neobjašnjive teorije.

Hovind ističe da nije protiv istinske znanosti, već protiv sustavnog obrazovanja i školskih udžbenika koji su temeljeni na neznanstvenim lažima. Najveći je apsurd što smo svi prisiljeni plaćati indoktrinaciju vlastite djece.

Jedan ruski astronom i ateist na jednom predavanju je izjavio: „Ljudi, Bog ili postoji ili ne. Obje mogućnosti su zastrašujuće.“ Jer ako postoji Bog, bolje nam je da saznamo tko je On, što želi i činimo ono što kaže. Ako Boga nema, onda smo u nevolji. Jurimo kroz svemir, oko Sunca, upravo sada brzinom preko 100.000 km na sat, i nitko time ne upravlja. Zastrašujuća misao.

Evolucija ne daje odgovore na ključna pitanja, bazira se na milijardama godina, karikama koje nedostaju i smrtnim ishodima. S druge strane, istina o stvaranju prilično je jednostavna, nalazi se u Božjoj Riječi, knjizi Postanka – sve o stvaranju čovjeka i našeg okoliša; sve o tome kako je čovječanstvo počelo i kako će završiti.

Biblija kaže: „U početku stvori Bog nebo i zemlju“ (Postanak 1,1).

Kad nam je Božja Riječ temelj, sve u znanosti savršeno se poklapa i ima smisla. Bez Božjeg stvaranja u početku, imamo samo nedokazive teorije i pretpostavke. Budući da se znanost temelji na empirijskom istraživanju, odnosno opažanju, testiranju i eksperimentiranju, možemo u te teorije vjerovati ili ih odbaciti.

Ista je stvar s Božjom Riječi. Ipak, razlika je u tome što kad povjerujemo u Božju Riječ, imamo iskustvo s Bogom. Vjera u evoluciju nam ne daje nikakvo iskustvo, samo još veću zastranjenost i udaljavanje od istine, i u konačnici propast.

Stoga, „pokajte se dakle i obratite da vam se izbrišu grijesi“ (Djela 3,19).

Komentari

komentari