VIDEO: Stvoreni svemir

1386
pregleda

Što više učimo o svemiru, sve nas više impresionira zapanjujuća raznolikost i ljepota koju nalazimo. Iako zaprljan prokletstvom, svemir još uvijek prikazuje djelo Gospodina. Složenost nebeskog okruženja pokazuje nam tek djelić beskonačnog Božjeg uma.

Jedan predivan dio stvaranja je nevjerojatan raspon u mjerama i udaljenostima koje promatramo. Međunarodna svemirska letjelica kruži na visini od nekih 320 km iznad Zemlje. Sama Zemlja ima gotovo 13.000 km u promjeru. Pa opet, mjere iznad nas obuhvaćaju udaljenosti koje mi ne možemo istinski razumjeti. Svemirska letjelica i ostali ljudski sateliti predstavljaju tek površinu u nebeskom oceanu.

„Tko je u svojoj šaci vode izmjerio, i pedljem premjerio nebo, i u mjericu skupio prah zemaljski, i vagom izvagao planine i brda tezuljom?“ (Izaija 40,12).

 „Nebesa slavu Božju objavljuju i djelo ruku njegovih prikazuje svod nebeski“ (Psalam 19,1).

„Blagoslovio vas GOSPOD koji stvori nebo i zemlju!“ (Psalam 115,15).

„Kad gledam nebesa tvoja, djelo prstiju tvojih, mjesec i zvijezde koje ti učvrsti: Što je čovjek da ga se spominješ, i sin čovječji da ga pohađaš?“ (Psalam 8,3-4).

„O dubino bogatstva i mudrosti i spoznaje Božje! Kako su nedokučivi sudovi njegovi i neistraživi njegovi putovi!“ (Rimljanima 11,33).

„Dostojan si, Gospodine, primiti slavu i čast i silu! Jer ti stvori sve i zbog tvoje volje jest i bȋ stvoreno!“ (Otkrivenje 4,11).

Pogledajte ovaj poučni dokumentarac. Slava našem neizmjernom Bogu!

Komentari

komentari