VIDEO: Otključavanje misterije života

1378
pregleda

Otključavanje misterije života je dokumentarni film iz 2003. godine. Skupina znanstvenika i filozofa okupila se da preispita teoriju koja je dominirala punih 150 godina. Taj je sastanak bio prekretnica za mnoge. Svi su iznijeli svoja istraživanja na temu evolucije i došli do jedinstvenog zaključka.

Je li život nastao sam od sebe ili postoji upliv inteligentnog dizajna? Postoji li svrha, plan i dizajn povezan s inteligentnim inicijalnim uzrokom?

Emitirano izdanje ovog dokumentarnog filma podudara se s 50. godišnjicom jednog od najvećih znanstvenih proboja u povijesti – otkrića Jamesa Watsona i Francisca Cricka da molekula DNK nosi nasljedne informacije u obliku koda kojeg su mnogi znanstvenici usporedili s računalnim softverom ili pisanim jezikom. Ovo otkriće (objavljeno 25. travnja 1953.) pokrenulo je znanstvenu revoluciju. No, također je ostavilo fundamentalno pitanje bez odgovora. Odakle dolaze informacije u DNK? Kako je nastao softver u stanici?

Otključavanje misterije života istražuje ova pitanja kroz priče o sve većem broju znanstvenika koji više ne vjeruju da prirodna selekcija ili kemija sama po sebi mogu objasniti porijeklo života. Umjesto toga, misle da mikroskopski svijet stanice pruža dokaz o svrsi i dizajnu u prirodi.

Do kojih je sve odgovora u razotkrivanju Darwinove evolucije došla ova skupina biokemičara, biologa, kemičara, genetičara i filozofa, od kojih su neki bivši evolucionisti, pogledajte u filmu.

Više na temu porijekla života možete naći na tagu: ABIOGENEZA.

Komentari

komentari