VIDEO: Nedjeljiv Izrael

2093
pregleda

Izrael je 14. svibnja 1948. ponovno rođen. Izrael – narod kojeg se najviše mrzi na zemlji. Jedini narod koji je doživio višestruke progone i raspršenost po svijetu.

Jeste li znali da Izrael čini nešto manje od 1% svjetske kopnene mase? A opet tolikima smeta. Epicentar je svjetskog sukoba. Stoji u nesigurnosti pred rastućom svjetskom mržnjom. Postoji li trajno rješenje na zagonetku: „Mir na Bliskom istoku“?

Svjetska medijska kampanja radi sve na tome da se Izrael uništi; da diskreditira i izbriše drevnu židovsku povijest – povijest koja seže 4.000 godina unazad, još od Abrahama i Davidovog izraelskog kraljevstva.

Stoljećima su moćna kraljevstva osvajala i vladala Izraelom – Babilonsko, Perzijsko, Grčko, Rimsko, Bizantsko, Islamsko, Križari, Osmansko i Britansko kraljevstvo. Ipak, nakon 2.000 godina izgnanstva, progona i zatočeništva, ispunjava se Božje obećanje Izraelu da će sve preživjeti i vratiti se u svoju zemlju. Pored biblijskih proročanstava, mnogi arheološki, povijesni i pravni dokazi jasno potvrđuju pravo Izraela na svoju zemlju.

Odjel antropologije na Smithsonianu, najvećem istraživačkom i muzejskom kompleksu na svijetu, nedavno je o Bibliji rekao sljedeće:

„Većina izvještaja iz Biblije, osobito povijesne knjige Staroga zavjeta, jednako su točni povijesni dokumenti kao i svaki drugi drevni dokumenti koje imamo, i zapravo su mnogo točniji od mnogih egipatskih, mezopotamijskih ili grčkih povijesnih izvještaja. Ovi biblijski zapisi mogu se koristiti i koriste se kao i ostali drevni dokumenti u arheološkom poslu. Povijesni događaji su se stvarno dogodili i spomenuti narodi i ljudi su stvarno postojali. Biblija je u suštini povijesna knjiga…“

Arheologija nam također dokazuje da je Jeruzalem bio židovski glavni grad još od doba kralja Davida prije 3.000 godina, i svet je i za judaizam i kršćanstvo. Jeruzalem se u Bibliji spominje čak 667 puta.

Čak i ako Biblija podupire dokaze za drevni Izrael, podupire li suvremenu državu? Koji povijesni tekstovi izvan Biblije daju dokaze za Izrael? Jesu li mnoga arheološka otkrića koja podupiru Izrael i biblijski izvještaj samo židovska propaganda? Jesu li međunarodni ugovori, deklaracije i rezolucije koje su stvorile židovsku državu i mnoge današnje bliskoistočne države, još uvijek pravna osnova za postojanje Izraela?

Pogledajte dokumentarac koji odgovara na suštinsko pitanje: Je li židovski narod zakoniti nasljednik svoje zemlje?

Komentari

komentari