Uhićen u Londonu zbog biblijske definicije braka

588
pregleda

Ulični propovjednik John Sherwood uhićen u Londonu zbog izjave o biblijskoj definiciji braka.

Islamistički i komunistički režim pomalo se doselio na zapadne krajeve, pa tako više ne smijete propovijedati Božju Riječ nasred Londona da ne biste uznemirili nečije osjećaje. Više ne morate ići do Kine, S. Koreje, Pakistana ili Saudijske Arabije da biste se uvjerili u zabranu evanđelja na ulicama.

Ovaj 75-godišnjak uhićen je samo zato što je grijehe nazvao onim što jesu. Sve što je ovaj propovjednik izjavio jest da su istospolni odnosi protiv Božjeg poretka, te da je Bog stvorio muškarca i ženu, a da sve druge varijacije na temu rodnosti ne postoje. Za slušatelje je to postalo vrlo uvredljivo i govor mržnje. Optužen je da daje homofobne komentare. Samo pokušajte homoseksualnost nazvati grijehom u javnosti, na ulicama ili društvenim platformama, i uvjerite se sami.

„Nisam davao homofobne komentare, samo sam definirao brak kao odnos muškarca i žene. Govorio sam samo ono što Biblija kaže – nisam želio nikoga povrijediti ili uvrijediti“, rekao je Sherwood, inače pastor koji već 35 godina služi u evanđeoskoj crkvi u sjevernom Londonu.

Također je rekao da je samo radio svoj posao propovijedajući evanđelje.

„Kad mi se policija obratila, objasnio sam da izvršavam svoju vjersku slobodu i savjest. Prisilno sam povučen sa stepenica i zadobio neke ozljede zgloba i lakta. Vjerujem da su prema meni postupali sramotno. To se nije trebalo dogoditi.“

Uhićen je zbog počinjenja djela uvredljivog govora prema odjeljku 5. Zakona o javnom redu. Zadržan je preko noći u zatvoru i pušten bez optužbe, ali će njegov slučaj pregledati Krunsko tužiteljstvo. Pastor je otkrio da su ga policajci ispitivali i o njegovom odnosu prema homoseksualcima. U video isječku snimljenom tijekom uhićenja, prikazano je kako ga nasilno vuku niz stepenice, stavljaju mu lisice i odvode u policijski automobil, prenosi Christianitydaily.com.

Pastor Peter Simpson iz jedne metodističke crkve izjavio je da je sve što je Sherwood rekao tijekom svog propovijedanja bilo utemeljeno na Bibliji i da nikada nije izgovorio ništa uvredljivo. „Ne morate biti evanđeoski kršćanin da biste bili šokirani ovim. Svatko kome je stalo do slobode trebao bi biti zabrinut zbog onoga što se dogodilo na Uxbridgeu. Ovdje se radi o obrani naše kršćanske civilizacije ili onoga što je od nje ostalo. Vjera u Postanak 1,27 temelj je kršćanskog vjerovanja“, dodao je. Također je rekao da je uhićenje propovjednika „opasan napad“ na slobodu govora, kao i slobodu kršćanskih pastira da javno propovijedaju biblijska učenja. „Država nema pravo određivati da su neki dijelovi Božje Riječi zabranjena područja“, nadalje je rekao Simpson.

Ovo je otprilike poruka koju je propovjednik prenosio, a koja je proglašena govorom mržnje:

Isus Krist je došao na svijet da spasi grešnike. Svi smo grešnici, bilo da je vaš grijeh homoseksualnost, blud, preljub, laganje, krađa, mržnja, zavist, hula itd. Svi smo sagriješili i pali na Božjem standardu. Zato nam je svima podjednako potrebno spasenje. Koliko god veliki vaš grijeh bio, postoji oprost u Kristu koji je zato i došao – da umre na križu kao kazna za naše grijehe. Platio je kaznu kako bi zadovoljio Božju pravdu.

Sve više se oduzima sloboda govora, osobito u javnim istupima. Europa, nekadašnja kolijevka kršćanstva, pomalo preuzima religije New Age-a, ateizam, islam, sekularizam. Većina europskih kršćanskih denominacija su u stanju kompromisa i otpada. Znaci posljednjih vremena – oduzimanje slobode govora i propovijedanja evanđelja. Koristite svaku priliku za dijeljenje evanđelja. Klupko se ubrzano odmotava. Kristov dolazak nam je bliži nego što nam se čini.

Komentari

komentari