Titanik ili Noina arka – koji je vaš izbor?

521
pregleda
Titanik Noina arka

Titanik je pravi primjer ovoga svijeta koji srlja u propast. Zabavljali su se, častili, slavili, jeli, pili na najsigurnijem brodu ikada napravljenom ni ne pomišljajući da su ugroženi i da ih nekoliko dana i sati dijeli od posljednjeg udaha. Primjer prave raskoši, glamura i blještavila svijeta. Taj brod bio je najveći tehnološki doprinos u povijesti brodogradnje. Pripremljen za sve potencijalne opasnosti. Podsjeća na ono: Dok još budu govorili ‘Mir i sigurnost’ snaći će ih brza nevolja. /1. Solunjanima 5,3

„Sam Bog ne bi mogao potopiti ovaj brod!“, hvalili su se neki od članova posade. Kad ono, upravo je Bog potopio taj brod. Taj „siguran“ brod povukao je 1.500 duša u sigurnu smrt.

To je slika današnjeg svijeta. Kao na tom brodu, ljudi danas ignoriraju upozorenja da nemaju puno vremena, nesvjesni nadolazeće katastrofe kakva nije bila u povijesti čovječanstva. Elita i moćnici kopaju špilje i pripremaju zalihe i svoja „mala“ glamurozna carstva ispod zemlje ne sluteći da će ispod zemlje upravo biti najnesigurniji i moliti za brzu smrt.

Koliko je čovjek ponosan, učinit će sve da se osigura za ovaj prolazni život, samo se ne pokajati i odvratiti od grijeha za život vječni. Kolika zaslijepljenost da čovjek ne vidi koliko je mali i bespomoćan u svojim naumima da se zaštiti. Koliko nema apsolutno ništa pod kontrolom, a ponajmanje svoj vlastiti život. Teži za zemaljskom sigurnošću, a nema vječnu sigurnost.

Svjedočimo vremenima ispunjenja proročanstava nama pred očima. Znakovi upozorenja su tu, a mase ih ignoriraju. Misle spasiti svoje živote cjepivom!? Pa to je smiješno!

Stvaranje države Izrael, porast bezakonja (seksualnog nemorala), porast lažnih učitelja (religija i denominacija), eksponencijalni rast znanja, ratovi i vijesti o ratovima, potresi, glad i siromaštvo, smjer prema jednoj svjetskoj vladi. Sve kako nam je Biblija predvidjela. Ništa što ne znamo.

Istinski propovjednici upozoravaju da budemo budni, trijezni, mudri, pozorni, spremni jer se Gospodnji dan približava. Sada je vrijeme da se odvojimo od svijeta i usmjerimo živote na Krista, ne sutra kad će scena biti spremna za najveću prijevaru ikada – Lažnog Proroka i Antikrista u glavnoj ulozi. Isus nas je upozoravao na budnost i spremnost da ne budemo iznenađeni o Njegovom povratku. Da ne popustimo požudama ovoga svijeta, da ne upadnemo u duhovnu tromost i zaspalost, da nas ne preuzmu životne brige, da ne mislimo na zemaljsko ispunjenje. Jer će Kristov dolazak mnogima biti zamka.

Velika većina kršćana ipak zanemaruje ta stroga upozorenja, štoviše vjeruju raznovrsne lažne nauke da neće biti ovdje u doba velikih prijevara ili da su posve sigurni jer oni vjeruju u Krista. Njih se ništa ne dotiče. A Biblija govori nekome drugome, samo ne njima. Tonu u duboki san, troše vrijeme na zabavu, sport, televiziju, internet… švedski stol je pred njima, a Sotona, ona stara podmukla zmija, podmuklija više nego ikada. Pogledajte samo koliko zabavnog sadržaja vam danas nudi s napretkom tehnologije.

Jeste li opijeni duhom ovoga svijeta – požudom tijela, požudom očiju i ohološću života? Ili ste ona manjina omraženih kršćana u sigurnim čamcima za spašavanje? Koji daju sve od sebe da se odvoje od ovog palog svjetskog sustava i viču vam da se probudite! Koji se svakodnevno duhovno opremaju, ograničavaju svoje vrijeme na internetu, imaju samokontrolu i ne žele robovati trendu ovoga svijeta. Kojima je fokus na ono što se tiče vječnoga života, a ne zemaljskog komfora.

Što je s vama, dragi prijatelji? Koja je vaša pozicija pred Bogom i nivo spremnosti? Živite li s jednom nogom u Božjem kraljevstvu, a drugom u svijetu?

Krajnje je vrijeme da se vratimo Bogu i vršimo Njegovu volju! Ne budimo gluhi i slijepi na Božja upozorenja. Veliki „ledenjak“ samo što nije udario zemlju. Jesmo li u tom „malom“ sigurnom čamcu kojeg sam Bog održava (uskom Kristovom putu) ili gigantskom Titaniku koji propada zajedno sa svijetom? Imamo li pojas za spašavanje? Biblija ga naziva POJASOM ISTINE. /prema Efežanima 6,13-18

Isus Krist je Istina!

Čujete li Božji glas koji vas poziva na pokajanje ili ste nošeni svakim vjetrom valova i tjeskobom ovoga svijeta? Zabrinuti što ćete jesti, odjenuti, koliko zaraditi, kakvi se prikazati u očima drugih? Jeste li na Titaniku ili na Noinoj arki?

Više na vezane teme na tagu: NOINA ARKA.

Komentari

komentari