Štujete li pravog Isusa?

1788
pregleda
štujete Isus

Čuvajte se modernih „kršćansko“ – new age „Isusa“, kojeg štuje jedna velika većina današnjih kršćana. Čuvajte se „Isusa“ koji tolerira grijeh i od vas zahtjeva da imate poštovanja i tolerancije prema lažnim poganskim religijskim sistemima. Čuvajte se „Isusa“ koji od vas zahtjeva da idete u ekumenu s otpalim kršćanskim crkvama, koje su odavno iz svojih redova izbacile pravog biblijskog Krista. Čuvajte se onih koji vam propovijedaju da je Isus Krist samo običan prorok, ali ne i Bog. Čuvajte se onih koji vam propovijedaju „Isusa“ koji vas želi učiniti bogatima i slavnima u ovom svijetu.

Ljubljeni u Kristu, čuvajte se lažnih proroka i duhova koji dolaze u Kristovo ime te miješajući istinu i laž propovijedaju nekog modernog „Isusa“. Čuvajte se onih koji svoju teologiju o Isusu Kristu nisu dobili od strane Duha Svetog isključivo i samo iz Biblije, nego od strane raznih učitelja i (palih) anđela koji im se objavljuju u Kristovo ime te im propovijedaju lažne demonske nauke. Stoga, čuvajte se da vas netko ne zavede! Mnogo je lažnih duhova i proroka izašlo u svijet koji ne propovijedaju biblijskog Isusa. Pisano je:

„Mnogi će doći u moje ime i govoriti: Ja sam! I mnoge će zavesti“ (Marko 13,6).

„Duh izričito govori da će u posljednja vremena neki otpasti od vjere i prikloniti se prijevarnim duhovima i zloduhovskim naucima. A sve to pod utjecajem himbe lažljivaca otupjele savjesti“ (1. Timoteju 4,1-2).

„Ustat će doista lažni kristi i lažni proroci i tvorit će znamenja i čudesa da, bude li moguće, zavedu izabrane“ (Marko 13,22).

Otpasti od vjere ne znači nužno postati bezbožnik. Kada Biblija govori o ljudima koji su otpali od vjere, to se u većini slučajeva odnosi na ljude koji su odbacili zdrava teološka biblijska učenja o Isusu Kristu.

Krist Biblije je: Bog Jahve očitovan u tijelu, Spasitelj svijeta, svjetlost svijeta. Krist koji od vas traži da se odreknete svega kako biste ga mogli slijediti, jer u suprotnom niste dostojni biti Njegovi učenici. To je Krist koji ne tolerira grijeh. Krist koji od nas očekuje da rasuđujemo dobro i zlo, da osudimo sve ono što ne dolazi od Boga, uključujući bilo koju vrstu grijeha ili lažna učenja. Krist Biblije od nas očekuje posvećenost života u Bogu, vršenje Božje volje, odricanje samih sebe poradi Krista i drugih kako bismo mogli s ljubavlju služiti jedni drugima. Krist Biblije od nas očekuje postojanost u vjeri, ljubavi, duhu i istini. Očekuje disciplinu u Duhu Svetom.

Svatko tko ne propovijeda takvog Krista, propovijeda lažnog „Krista“ čije je ime Sotona.

„A nijedan duh koji ne ispovijeda takva Isusa, nije od Boga: on je Antikristov, a za nj ste čuli da dolazi i sad je već na svijetu“ (1. Ivanova 4,3).

Autor: Budni kršćanin

Komentari

komentari