Što se to događa s našim vremenom?

1822
pregleda
strahote vrijeme

Isus nam je prorekao ekstremne vremenske nepogode u posljednjim danima. Svjedoci smo klimatskim promjenama na Zemlji – sve više potresa, suša, žega, poplava, uragana, pijavica, masovnih pomora i raznih pošasti. Više na temu pročitajte u članku: Ispunjenje proročanstva: Poremećaji na Zemlji.

„I bit će velikih potresa na raznim mjestima, i gladi, i pošasti. I bit će strahota i velikih znakova s neba“ (Luka 21,11).

„I bit će znamenja na suncu, i mjesecu, i zvijezdama, a na zemlji tjeskoba naroda i smetenost, huka mora i valova. Ljudima će srca klonuti od straha i iščekivanja onoga što dolazi na svijet: jer će se uzdrmati sile nebeske“ (Luka 21,25-26).

„I tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi na oblaku sa silom i slavom velikom. A kad se to počne zbivati, uspravite se i podignite glave svoje — jer bliži se vaše otkupljenje“ (Luka 21,27-28).

Velike strahote dolaze na svijet. Pitanje je gdje mi stojimo u odnosu na nadolazeći Božji sud. Jesmo li pomireni s Bogom? Bog nam je poslao svoga Sina da svijet po Njemu spasi. Što smo osobno učinili s tom istinom?

Ako je Krist u nama i mi u Kristu, nemamo se čega bojati, već slaviti i željno iščekivati Njegov dolazak.

„Bog nam je utočište i snaga, pomoć lako dostupna u nevoljama. Zato se bojat’ nećemo ako se i zemlja pomakne, ako se i gore u srce morsko sruče; ako i vode njegove buče i pjene se, ako se i gore tresu od žestine njegove“ (Psalam 46,1-3).

Komentari

komentari