Rimokatoličanstvo – pravo ili krivo evanđelje?

1974
pregleda

Mnogi vjeruju da je Rimokatolička crkva jedina prava Kristova crkva i da bez nje nikome nema spasenja. Zapravo, pripadnici ove religije poistovjetili su Krista sa crkvom. Tako da imaju crkvenjaštvo iznad kršćanstva. Rimokatoličanstvo iznad Božje Riječi. Krista doživljavaju kao crkvu, a autoritet te crkve im je papinstvo.

Iako ispovijedaju Krista, koriste biblijske termine i određene aspekte kršćanske vjere, rimokatolička religija kao organizacija, religijski entitet, jednostavno ne prolazi biblijski test. Izvana se pretvara da je kršćanska, ali iznutra je jedna velika obmana i laž za velike mase ljudi. Njezini pripadnici su svu odgovornost za svoje duše prepustili slijepim vođama. No to ih nimalo neće lišiti odgovornosti pred Bogom. Svi ćemo odgovarati za to jesmo li osobno potražili Boga.

„Puk mi se ovaj približuje ustima svojim i usnama me časti, a SRCE IM JE DALEKO OD MENE. No uzalud me štuju naučavajući kao nauke uredbe ljudske“ (Matej 15,8-9).

Kršćanstvo je osobni odnos s Kristom, a ne s religijom. Stoga, tko god iskreno i ponizno potraži Boga i zatraži ga svim srcem da mu otkrije istinu, Bog će mu se objaviti i neće ga ostaviti u neznanju.

„I tražit ćete me, i naći ćete me, jer ćete me tražiti SVIM SRCEM SVOJIM“ (Jeremija 29,13).

„Ovako veli GOSPOD koji stvori zemlju, GOSPOD koji je sazda da bi je utemeljio — GOSPOD je ime njegovo: ‘Zazovi me, i ja ću ti se odazvati, i objavit ću ti velike i nedokučive stvari koje nisi znao’“ (Jeremija 33,2-3).

„Ištite, i dat će vam se! TRAŽITE, I NAĆI ĆETE! Kucajte, i otvorit će vam se! Jer svatko tko ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu koji kuca, otvorit će se“ (Matej 7,7-8).

Kršćani evangeliziraju rimokatolike

Je li Rimokatolička crkva uopće upoznata s istinskim evanđeljem? Treba li rimokatolike evangelizirati? Koje su razlike između Biblije i rimokatoličanstva? Je li rimokatolička religija zapravo jedan veliki kult? Kako u Bibliju uklopiti sve ono što naučava? Primjerice, čistilište, molitve upućene Mariji i svecima, misa, sakramenti, krunica, transupstancijacija (pretvorba), apokrifne knjige, papinstvo, štovanje relikvija, dogme o Mariji kao majci Božjoj, posrednici i zagovornici, njezinom uznesenju i još mnogo toga.

Je li Rimokatolička crkva Bludnica iz Otkrivenja – lažna crkva, otpala od pravog biblijskog kršćanstva? Je li ta religija djelotvorna zabluda koju Bog šalje svima koji nisu prihvatili ljubav prema istini (2. Solunjanima 2,10-12)?

Za odgovore pogledajte izvrstan serijal predavanja na ovu opširnu temu. Ispod je samo prvi dio.

Sveukupno na YouTube ima 13 dijelova koje možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=7pdmNpnEC30&list=PLitj9x2YsjkQ-SIqQL4g3IiFv8YCKVJ68.

Komentari

komentari