VIDEO: Noć vještica – blagdan pakla

1579
pregleda

Je li Noć vještica samo zabavna noć za djecu ili blagdan koji dolazi iz samog pakla?

Porijeklo noći vještica dolazi od starog keltskog blagdana izmišljenog od strane druida, okultnih svećenika, pogana, štovatelja prirode, koji su proslavljali prijelaz iz svjetla u tamu zbog skraćivanja zimskog vremena, palili lomače i prinosili žrtve gospodaru smrti. Nekada bi prinosili žitarice, nekada životinje, a u rijetkim slučajevima prinosili bi ljudske žrtve. Vjerovali su da na 31. listopada postoji prolaz između vidljivog i nevidljivog svijeta i da su duhovi mrtvih mogli probiti u vidljivi svijet. Zato bi se djeca maskirala u strašne kostime i ostavljala slatkiše i hranu na trijemu zlim duhovima te ih time zadovoljili da ih prestanu uznemiravati.

U pojedinim zemljama, kao što je Meksiko ili Hrvatska, dan iza Noći vještica naziva se još i Dan mrtvih. Dakle, vrlo je jasno da su detalji vezani uz Noć vještica povezani sa smrću.

Uz naizgled bezazlenu zabavu za djecu koju prate slatkiši, dekoracije, bundeve i kostimi, vezuju se još i kosturi, vještice, lubanje, vračanje, zazivanje duhova, groblja, tama, horor filmovi, i općenito zastrašivanje, odn. sve što je vezano uz SMRT. Svih ovih dana slavi se smrt. Iza svega toga stoje demoni. Zato nije nimalo bezazleno imati udjela u ovim okultnim praksama.

Kršćani trebaju slaviti samo Isusa, i samo tome učiti svoju djecu.

„Nemojte se učiti putu pogana… Jer običaji tih naroda su isprazni“ (Jeremija 10,2-3).

„Kada uđeš u zemlju koju ti daje GOSPODIN, Bog tvoj, nemoj se učiti da postupaš po gadostima tih naroda. Neka se među vama ne nađe NITKO tko bi svoga sina ili svoju kćer provodio kroz oganj, ili bi se bavio gatanjem, ili vrač, ili zaklinjač, ili vještica, ili onaj tko čara, ili onaj tko se savjetuje s duhovima, ili čarobnjak, ili onaj tko PRIZIVA MRTVE. Jer SVI koji to čine gadost su GOSPODINU“ (Pnz 18,10-12).

Bog je vrlo jasan da Njegov narod ne smije imati ništa sa svim onim što je povezano s okultnim, čaranjem, vračanjem i razgovorima s mrtvima.

Što još Biblija o tome kaže pogledajte u videu. Na CC uključite titlove.

Komentari

komentari