Ljudsko pravo nije Božje pravo!

854
pregleda
ljudsko pravo abortus

Razumni traže Boga, a bezumnici traže pravo na zlo i bezakonje. Ljudsko pravo nije Božje pravo.

„Bog s neba gleda na sinove ljudske da vidi ima li tko razuman, Boga da traži. Svi su zastranili, zajedno se pokvarili; nikoga da čini dobro, baš nijednoga nema. Zar oni što bezakonje čine nikada neće naučiti, oni što proždiru puk moj kao da jedu kruh, a Boga ne zazivlju?“ /Psalam 53,2-4

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je da pobačaj u Hrvatskoj mora biti legalan, besplatan i dostupan. SDP predlaže da se razdoblje u kojem bi žena imala pravo na pobačaj na zahtjev poveća s 10 na 12 tjedana od začeća, te da maloljetnice od 16 do 18 godina mogu podnijeti zahtjev za prekid trudnoće bez suglasnosti roditelja. Također predlaže da troškove pobačaja, sterilizacije i kontracepcije u cijelosti snosi Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) te uvođenje obveze rada liječnika bez priziva savjesti u bolnicama i klinikama kako bi usluga bila dostupna i pravodobna u svim ustanovama.

Drugim riječima, ide se ka tome da će se abortusi moći izvršavati tik do porođaja. Nedavno je u američkoj saveznoj državi New York legaliziran abortus u zadnjem stadiju trudnoće, znači do dana rođenja. Danas Amerika, sutra Europa. Također se u liječničkoj struci nećete moći prizvati na savjest – ili ćete ubijati djecu u utrobi ili nećete biti podobni i ostati bez radne dozvole.

Od kad je narod nedavno izabrao SDP-ovog kandidata Zorana Milanovića za predsjednika Republike Hrvatske, točno se osjeća utjecaj ljevičarske politike. U našoj zemlji koja slovi za kršćansku, Ustavni sud RH donio je odluku da istospolni par ima pravo na udomljavanje djece jednako kao i svi drugi.

Udomljavanje djece od strane homoseksualnih osoba, legalizacija abortusa do krajnjih granica… što je sljedeće? Ta progresivna, napredna, tolerantna, liberalna politika; dok je naravno sve što je u skladu s Božjom Riječju nazadno i zaostalo.

Proboj pogrešne politike, zagovaranja zla i legalizacije grijeha. Donose se zakoni koji čine sve da vam olakšaju pravo na zlo. I onda se narod nada dobrom. Teži ka zlu, a nada se dobrom?

„Žrtvovali su i svoje sinove, i kćeri svoje zlodusima, i PROLIJEVALI KRV NEDUŽNU, KRV SVOJIH SINOVA I KĆERI SVOJIH, koje žrtvovahu kumirima kanaanskim; i ZEMLJA BIJAŠE KRVLJU OKALJANA. Tako se onečistiše djelima svojim, ODAŠE SE BLUDU svojim nedjelima. Tad Gospod PLANU GNJEVOM NA PUK svoj i zgadi mu se njegova baština. I predade ih u ruku poganima te vladahu njima oni što ih mrze. Pritisnuše ih i neprijatelji njihovi te bijahu pokoreni rukom njihovom.“ /Psalam 106,37-42

Takav će narod koji čini ono što je zlo u Božjim očima biti tlačen i poražen. Ne čudimo se kad nas zadese pošasti, katastrofe, bolesti i propasti. Definitivno se nešto gadno sprema.

Pravo na pobačaj = pravo na ubojstvo = pravo na grijeh => Božje pravo na pravednu osudu!

„Tko opravda opaka i tko osudi pravedna, obojica su mrski Gospodu.“ /Izreke 17,15

Iako nismo ovdje u službi propagiranja nijedne političke opcije; rimokatolička desnica ili sekularna ljevica, posve svejedno kad je razlika samo u božanstvima koja se štuju, a nijedno nije pravo; kršćanima u odluci prilikom predsjedničkih i stranačkih izbora uvijek treba biti mjerilo Božja Riječ. Božji zakon iznad ljudskih zakona. Bolji je izbor uvijek ona politička opcija koja je najbliža temeljima Božje Riječi.

„Treba se većma pokoravati Bogu nego ljudima!“ /Djela 5,29

Abortus u bilo kojem stadiju trudnoće od trenutka začeća je UBOJSTVO!

Borba za život započinje već u majčinoj utrobi. Mi kao kršćani znamo čiji je to rad. Znamo tko je protiv života. Znamo tko dolazi da „ukrade i zakolje i uništi“ (Ivan 10,10). Znamo tko se bori da ljudsko biće uopće ne ugleda svjetlo dana. Znamo tko želi uništiti život jer je zapravo protiv Isusa koji za sebe kaže da je Život. Znamo tko svim silama želi obezvrijediti život zato što iza stoji Kreator života. Znamo da se borimo protiv gospodara tame ovoga svijeta i zlih duhova na nebesima, a ne protiv čovjeka.

Beba koja je posve razvijena i osjeća bol očito nekim ljudima ne predstavlja ništa. Zamislite ljude koji izvršavaju abortuse posve razvijene bebe tik do rođenja. Zaslijepljeni u svom pomračenom umu, žešće otupjele savjesti. Bez savjesti, bez suosjećanja, bez empatije. Neka im se Bog smiluje.

Danas su čak i ptičja prava zakonom zaštićena u odnosu na dječja prava. Životinja ima veća prava od djeteta u majčinoj utrobi. Danas se veća ljubav iskazuje prema životinjama nego ljudima. Gdje ovaj svijet ide? Koliko daleko još, Gospodine Isuse? Kolika mjera zla? Koliko je čovjek sposoban učiniti zla? Postoji li granica tvoje milosti?

Kao kršćani trebamo podizati glas za one koji se ne mogu sami braniti, kao i upozoravati što čeka narod ako se ne pokaje i odvrati od svojih bezakoničkih djela. Zalagati se za istinu i pravednost koji se isključivo mogu naći u Isusu Kristu, a ne u političkoj opciji, stranci, pokretu, sustavu, organizaciji ili uređenju.

„Otvaraj usta svoja za nijemoga [nerođenoga], za pravo sviju što propadaju. Otvaraj usta svoja, sudi pravedno i pribavi pravdu ubogu i potrebitu.“ /Izreke 31,8-9

Isuse, oprosti ovom narodu i našim vlastima koji se dižu protiv tebe i tvojih vječnih zakona, ne znaju što čine. Ne poznaju te. Ne znaju koliko si milostiv i strpljiv prema njima iako donose zakone u direktnoj opoziciji i pobuni protiv tebe. Ne otvrdnjuj njihova srca.

Daj da spoznaju da svaka tvoja riječ stoji za naše dobro, a sve drugo vodi daleko od svega dobroga i u vječnu propast.

 

P. S. Da, malo nas je iskrenih kršćana koji svim srcem ljube Boga i žele svom narodu ponizno i pokajničko srce. Možda ne možemo promijeniti društveni trend u odobravanju i prakticiranju grijeha, kao ni smjer političkih odluka i zakona. Možda mislite da ne možemo učiniti ništa i da se nas uopće ne pita, ali možete biti sigurni u jedno: naša molitva i zagovor za vas pred Bogom može produljiti Božju milost prema vama. Iako nas je malo, da nema nas, vas bi bilo još manje.

„Tada se Abraham primaknu i reče: HOĆEŠ LI UNIŠTITI I PRAVEDNOG S OPAKIM? Možda u gradu ima pedeset pravednih. Zar ćeš mjesto uništiti umjesto poštedjeti, unatoč pedeset pravednih koji budu u njemu? Daleko bilo od tebe učiniti takvo što — pogubiti pravednoga s opakim — pa da pravednomu bude kao i opakomu! Daleko bilo od tebe! Zar da ni Sudac sve zemlje ne čini prȁvo?“ /Postanak 18,23-26

„Neću ga uništiti ako ih ondje nađem četrdeset i pet… Neću to učiniti radi tih četrdeset… Neću to učiniti ako ih ondje nađem trideset… Neću uništiti grad radi tih dvadeset.“ /Postanak 18,27-31

„Nato reče: O, neka se Gospodin ne ražesti što ću prozboriti još samo jednom: Možda ih se ondje nađe deset. A on reče: Neću ga uništiti radi tih deset.“ /Postanak 18,32

Dokle god Bog ima svoje pravednike koji zagovaraju za grad, državu, narod, Bog ih neće uništiti.

Više na temu možete naći na tagu: ABORTUS.

Komentari

komentari