Kanye West – od štovanja Lucifera do Krista?

2111
pregleda
Kanye West

Mnogi su zbunjeni je li se Kanye West uistinu obratio. Je li u pitanju istinsko obraćenje ili dobra promocija i zarada?

Mnogi su zbunjeni je li se Kanye West uistinu obratio. S druge strane mnogi su zaluđeni činjenicom da se jedna super zvijezda obratila i došla u crkvu. Današnji trend kršćanstva je senzacija, blještavilo, glazba. Učiniti kršćanstvo primamljivo i zanimljivo kroz glazbeni ugođaj. Sve ono što vam daje dobar ugođaj i osjećaj, a nema veze s istinskim pokajanjem i obraćenjem. Stoga treba biti oprezan, i po uzoru na biblijski nauk razlučivati i ispitivati duhove jer mnogi lažni učitelji i lažni kristi dolaze na svijet.

Kanye West, poznati reper i glazbeni producent, tvrdi da je prihvatio Isusa Krista. No prvo trebamo postaviti pitanje: Je li to način na koji netko predaje svoj život Kristu? Za sada je Kanye West samo promijenio stil svog glazbenog izričaja. Još uvijek se nije odrekao slave i popularnosti. Kao novi obraćenik, odmah se uhvatio propovjedaonice i vodstva slavljenja i crkve.

S druge strane znamo da će vam slavu i popularnost ponuditi samo Sotona. Pogotovo zato što se Kanye West otvoreno predao Sotoni koji mu je dao slavu ovoga svijeta. Neće li spašena osoba biti osvjedočena o slavi koju zadobiva u svijetu?

„I reče mu đavao: ‘Tebi ću dati svu ovu vlast i slavu njihovu jer je meni predana i dajem je komu god hoću. Ako se dakle ti pokloniš preda mnom, sve će biti tvoje.’ I odgovorivši mu, Isus reče: ‘Odlazi od mene, Sotono! Jer pisano je: Klanjaj se Gospodu, Bogu svojemu, i njemu jedinomu služi.’“ /Luka 4,6-8

Slava ovoga svijeta je iskušenje koje ćete odbiti ako želite slijediti Isusa Krista. To je kraljevstvo od ovoga svijeta. Mnogi misle da služe Bogu dok zapravo služe bogu ovoga svijeta, bogu novca i slave. Evo jedan test služite li Mamonu, bogu novca:

„Nitko ne može služiti dvojici gospodara; jer, ili će jednoga mrziti a drugoga ljubiti, ili će se jednoga držati a drugoga prezirati. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.“ /Matej 6,24

Ako vam novac određuje što smijete ili ne smijete reći, onda služite Mamonu.

Je li Kanye West spreman platiti cijenu za Krista? Kanye West ne može ići javno protiv LGBT zajednice, a da ne ostane bez svoje platforme. Ne može ići protiv vlastite glazbe i općenito glazbene industrije, inače će izgubiti svoje menadžerske ugovore i zaradu. Ne može ići protiv onoga što radi Jay-Z, Beyonce ili njegova popularna žena, reality zvijezda Kim Kardashian, a da ne izgubi svoj status.

Razumijete li cijenu za Krista? Cijena je veća za one koji su popularni u svijetu.

Isus se protivio svima od ovoga svijeta, pismoznancima, farizejima, vođama, kraljevima, zato što je istina ona koja reže i razdvaja u srž, istina je važnija od svakog novca i slave. Ako vam novac postane važniji od istine, onda ne služite Kristu, već bogu novca. Kad se nagodiš za novac, rezultat su uništenja mnogih života.

„A oni koji se hoće bogatiti upadaju u iskušenje i zamku i mnoge nerazumne i štetne požude što strovaljuju ljude u zator i propast. Naime, korijen svih zala jest srebroljublje; za njim se sežući, neki odlutaše od vjere te sami sebe isprobadaše mukama mnogim.“ /1. Timoteju 6,9-10

Ako poput Kanye Westa stvaraš glazbu nazivajući se Bogom, otvoreno štujući i predajući svoju dušu Đavlu, snimaš eksplicitne i seksualne scene, tada vodiš na milijune i milijune djece u propast. Zbog takvih popularnih vođa koji promoviraju slavu i novac ovoga svijeta milijuni ljudi i djece idu u pakao. K tome, izvodiš sotonističke rituale na sceni, iluminati rituale koji promiču grijeh zaradi profita i slave, dakle služiš Mamonu.

Razumijete li sad što se događa u duhovnim oblastima? Pitate se kakav pristup trebate imati prema ovakvim slučajevima u kršćanstvu? Razmotrite sve navedeno i razlučite sami.

Ako netko preda svoj život Kristu, a cijelo obraćenje mu se vrti oko glazbe i crkva mu postane novi štand na kojem će promovirati i prodavati svoju glazbu, knjige ili neko drugo autorsko djelo, možda je došlo do promjene uma, no je li došlo do promjene srca? Jer kad dođe do istinske promjene srca, onda će se cijeli svijet urotiti i okrenuti protiv vas. Neće vas slaviti, već mrziti kao što su mrzili Krista.

Pogledajmo još jedan biblijski primjer. Što Isus traži od Kanye Westa i ostalih popularnih zvijezda? Identičan slučaj je sindrom bogatog mladog upravitelja – kad ne možete odbiti svjetovnu slavu poradi Krista. Mladi bogataš je pitao Isusa što treba učiniti da bi imao vječni život.

Cijena slave: Odreci se svega što imaš kako bi imao bogatstvo na nebu.

„Reče mu mladić: ‘Sve sam [zapovijedi] držao od mladosti svoje. Što mi još nedostaje?’ Isus mu kaza: ‘Ako hoćeš biti savršen, idi, prodaj svoj imetak i podaj siromasima — i imat ćeš blago na nebu; pa dođi i slijedi me.’ A mladić, čuvši tu riječ, ode žalostan jer je imao mnoge posjede.“ /Matej 19,17-24

Koliko se popularnih navodnih obraćenika odreklo slave, popularnosti, imena i bogatstva?

Da se ovaj mladić odrekao, zadobio bi stostruko više duhovnog bogatstva i život vječni. Ali nije se mogao odreći jer je bio previše navezan na materijalizam i slavu od ljudi.

„I svatko tko je ostavio kuće ili braću ili sestre ili oca ili majku ili ženu ili djecu ili polja poradi imena mojega, stostruko će primiti i život vječni baštiniti.“ /Matej 19,29

Biblija kaže da nakon spasenja trebamo donositi plod dostojan pokajanja. /Matej 3,8

Pokajanje znači promjena stila života, a ne samo priznanje ustima. Svi mi možemo reći da nam je žao, ali ako smo se uistinu pokajali, naša srca više ne pripadaju nama. Naš govor mora biti u skladu s djelima. Ne možemo ispovijedati Isusa usnama, a srca su nam puna sebe, materijalizma, slave, zarade, novca.

Ako je Kanye West uistinu spašen, od čega je spašen? Ako je spašen od grijeha, hoće li povući i negirati svu grešnu glazbu koju je producirao i prodavao? Ako je spašen, hoće li prestati snimati svu golotinju i eksplicitne scene? Hoće li prestati podržavati svoju ženu koja se snima obnaženo i besramno; hoće li prestati promovirati LGBT; hoće li prestati podržavati svoga svekra koji se deklarira kao transrodna žena?

Razumijete li sad što je na stvari? To su plodovi koje očekujemo od osobe koja se odrekne svoga života poradi Krista. Ako smo na svjetlu, više ne možemo promovirati grijeh u kraljevstvu tame. Više ne možemo sudjelovati u besplodnim djelima tame, već ih sada razotkrivamo.

Zašto crkva širokih ruku prihvaća ovakva senzacionalna obraćenja? Zato što je Đavao vješti manipulator i zavodnik, a manifestira se kroz lažne vođe i učitelje. Pravi vođa Božjeg stada s ispravnim razlučivanjem zna da ovo nema veze s Kristom, već sa sebičnim ambicijama. Mnogi propovjednici i pastori su postali toliko ambiciozni da grade svoja imena i denominacije na ambicijama, a zaboravljaju da se za Krista moraju negirati i umanjivati. Ne radi se ništa o nama, već Kristu koji spašava ljude, a nama se samo služi; dakle, mi moramo biti iza scene, a ne na sceni, mi moramo biti u pozadini, a ne u centru.

Što će vam svi teološki fakulteti, znanje, propovijedi, ako se nitko ne spašava od grijeha i za život vječni? Koga ćete zadobiti za Krista svojim teološkim nadmudrivanjem? Problem ovoga svijeta je nemoral i grijeh. A što crkva radi? Prava crkva ne bi pustila Kanye West unutra dok se prvo javno ne ogradi, očisti i odbaci svu prljavštinu svoje glazbe koju je snimio. Ne možeš donijeti svoj mulj u pravu crkvu. Biblija je jasna da sudimo učitelje po plodovima. Pravo pokajničko srce više ne želi biti uzdizano i slavljeno od ovoga svijeta.

„A svima govoraše: ‘Hoće li tko za mnom poći, neka se odrekne samoga sebe, i neka svaki dan uzme svoj križ, i neka me slijedi. Jer tko god hoće život svoj spasiti, izgubit će ga, a tko god izgubi život svoj mene radi, taj će ga spasiti.“ /Luka 9,23-24

Odricanje je plod koji se očekuje od slavnih koji su spoznali Krista. Odricanje od slave, bogatstva, popularnosti.

Ovo bi mogao biti još samo jedan lažni i antikristički pokret u nizu, pokret lažnog krista koji priprema ovaj svijet za Novi svjetski poredak. Miješanje i spajanje svih vjerovanja, tolerancija prema drugačijim vjerovanjima jest ono što priprema svijet za jedan svjetski sustav vjerovanja. Ne radi se o tome da će sva uvjerenja postati ista, već o tome da će se sva uvjerenja složiti jedna s drugima. Granice tolerancije će se toliko spustiti da će biti nebitno u što vjerujete, ni ne morate vjerovati, važno da se slažete u ljubavi. Kršćanstvo je jedino koje je protiv tolerancije, zato ga treba razbiti i razvodniti toliko da postane fleksibilno za sva druga uvjerenja.

Pravi obraćenik zauzima stav za Krista i više ne može tolerirati i podržavati laži ovoga svijeta, već im se otvoreno i javno suprotstaviti. Zato su ovakvi pokreti protiv crkve jer nastoje promicati poruku da je najvažnije doći Kristu bez obzira na plod pokajanja. Nije li poanta dolaska Kristu da postanemo nalik Kristu, a ne sušta zabava, glazba i slavljenje u crkvi? Nije li centar kršćanskog života naviještanje evanđelja koje je sila Božja na spasenje svakome tko u nj povjeruje, a ne silno blještavilo, reflektori, tonaliteti i emocionalni zanos?

Kanye West je javno prodao svoju dušu Đavlu da bi postao poznat i slavan. A onda se navodno obratio i sad je slava odjednom Božji plan? Ako se obratio, onda će vratiti tu slavu jer mu više za Krista neće trebati. Sjetimo se da je i Kain prinio žrtvu Bogu, ali njegova žrtva nije bila ispravna. Abel je žrtvovao Bogu najbolje od sebe. A Kain je ubio svog brata čija je žrtva bila prihvatljiva. Tako lažna braća ubijaju pravu braću u Kristu. No Bog više ne zahtijeva žrtve kao u starozavjetno doba. Konačna žrtva je već prinesena. Poslušnost je bolja od žrtve.

„Nato Samuel reče: ‘Zar su paljenice i žrtve mile Gospodu kao što je poslušnost glasu njegovu? Gle, poslušnost je bolja od žrtve, pozornost od ovnujske pretiline.“ /1. Samuelova 15,22

Vaša glazba, glas, muzičke sposobnosti, talenti nisu važniji od vaše poslušnosti Bogu.

Glazba ima veliku moć na ljude. Sotona se u današnje vrijeme uvelike služi glazbom da proslavi samoga sebe. Slava ovoga svijeta pripada njemu, a glazbena i filmska industrija su njegov izričaj i kanal kojim se služi.

Zaista je nevjerojatno da se obrati jedan Kanye West koji je izvodio sotonističke i iluminatske rituale na estradi, koji je izvodio pjesmu koja glasi: „Ja sam Bog!“; no nije nemoguće. A moguće je i da je samo uzeo ono što mu je Sotona ponudio i unio u crkvu. Ubrzo ćemo vidjeti.

Evo što odgovara njegova žena Kim Kardashian na pitanje voditelja mole li se Kanyeu ili Bogu u toj crkvi: „Zapravo tamo nema molitve, nema propovijedi, nema Riječi; samo glazba i samo osjećaj.“

Standardi današnjih kršćana su spušteni na vrlo nisku razinu. Glazba je potpuno zavela i udaljila našu generaciju od onoga što je uistinu važno. Srca puna požude i želje za popularnošću, umjesto poniznošću, skrovitošću, samoodricanjem. Svijet je ušao u crkve najviše putem moderne glazbe. Mnogi odlaze u crkvu da bi se dobro osjećali i proveli. Glazba je moderno božanstvo u crkvama pod krinkom štovanja Krista. Nije čudo da takve crkve počivaju na lažnim ideologijama i doktrinama.

Kanye West je dobar primjer redefiniranja crkve, crkve bez propovijedanja, crkve bez osvjedočenja o grijesima, crkve bez Božjeg standarda, crkve bez Božjeg Duha, crkve bez sile evanđelja da ikoga promijeni. Na putu od štovanja Lucifera u svijetu do štovanja Lucifera u crkvi. Od izrugivanja Kristovog raspeća, manifestiranja demona u spotovima, korištenja vulgarnog jezika u promociji seksa, požude i hedonizma do vođenja nedjeljnog štovanja u Isusovo ime? Crkva u kojoj je fokus slavljenje, možete biti neobraćeni, pa čak i nevjerni.

Dragi naši, na što se crkva svela kad nam Kanye West vodi crkvu, a njegova žena Kim Kardashian podržava ideju da bi crkva upravo takva trebala biti? Bez propovijedanja, bez Riječi, bez suda, bez pokajanja; samo glazba i dobri osjećaji.

„Neka vas nitko ne zavarava ispraznim riječima — jer zbog toga dolazi gnjev Božji na sinove neposluha. Ne budite dakle sudionici s njima!“ /Efežanima 5,6-7

Nalazimo se u doba velikog sebeljublja i taštine, velikog kršćanskog otpada. Mega crkve nisu rezultat velikih probuđenja, već velikog otpada. Vjerni ostatak je oduvijek bio mali. Danas se najmanje propovijeda samoodricanje, sve se vrti oko toga da ostvarite svoje želje i uspijevate na svim svojim putovima. Tko ne bi htio ući u takvu crkvu i imati takvog „Krista“?

Ali ne možete doći Kristu ako se niste spremni odreći svega. Postoji mnogo toga što smo željeli raditi i postići u ovom svijetu, ali kad smo došli Kristu, odrekli smo se svih želja, karijera i ambicija poradi Krista. Više ništa nije važno. Niste važni vi, vaši životi, vaše želje, vaše ambicije, vaši poslovi, vaši uspjesi. Važan je samo Krist i zadobivanje duša za Krista.

Vezani članak: Je li se Kanye West obratio ili stvara novi kršćanski kult?.

Više na sličnu temu nađite na tagu: GLAZBA.

Ukoliko ne vidite komentare i ne možete kliknuti Like, potrebno je napraviti sljedeće: 1. Logirati se na Facebook i omogućiti korištenje kolačića (cookies). To možete učiniti na linku: https://www.facebook.com/settings/cookie. 2. Uključiti third party cookies u svom browseru. Ako koristite Chrome, to možete učiniti na linku: chrome://settings/cookies. Uključite Block third-party cookies in Incognito.