Biseri lažnih učitelja u borbi protiv koronavirusa

2545
pregleda
biseri protiv koronavirusa

Pogledajmo neke bisere kojima nas obasipaju lažni učitelji ovih dana u borbi protiv koronavirusa. Valjda je najveći biser papa Franjo koji dijeli potpune oproste. Katolička svetica Korona trenutno najtraženija za ispunjavanje molitve i zaštitu od koronavirusa. Gospa iz Međugorja otkazala ukazanja i svela ih na minimum, od sada poruke samo iz izolacije i karantene. Dok papa dijeli oproste preko TV ekrana, prosperitetni učitelji dijele iscjeljenje od koronavirusa.

JESTE LI ZNALI DA POSTOJI RIMOKATOLIČKA SVETICA KORONA?

Sveta Korona je manje poznata mučenica i navodno zaštitnica pandemija. A zbog izbijanja koronavirusa postala je jedna od najtraženijih svetica na Google pretraživaču od strane katolika u posljednje vrijeme.

sveta Korona

Prema predaji, sveti Viktor i sveta Korona bili su bračni par i mučenici iz 2. stoljeća. Većina izvora navodi da su ubijeni u rimskoj Siriji za vrijeme vladavine cara Marka Aurelija; dok drugi tvrde da su ubijeni na području Damaska ili Antiohije. Njihove relikvije navodno se čuvaju od 9. stoljeća u bazilici u Anzuu u sjevernoj Italiji. Na latinskom, riječ „corona“ znači vijenac ili vijenac.

Sveta Korona se slavi i pod imenom „Stephana“ što u prijevodu znači „okrunjena”, a u mnogim katoličkim crkvama u Austriji i istočnoj Bavarskoj štuje se još i danas, te postoje i mjesta nazvana njezinim imenom od kojih je najpoznatije St. Corona am Wechsel u Austriji. Negdje postoje i slike gdje u jednoj ruci drži kutiju s novcima, dok drugom rukom daje novac prosjaku. Štuje ju i Armenska, a i Pravoslavna crkva.

Blagdan svetog Viktora i svete Korone obilježava se 14. svibnja.

GOSPA IZ MEĐUGORJA OTKAZALA UKAZANJA ZBOG KORONAVIRUSA?

Usred kaosa izazvanog širenjem koronavirusa, čak je i Gospa iz Međugorja otkazala ukazanja i poruke „svojoj“ djeci… da se ne zarazi!? Svakog 2. u mjesecu vidjelica Mirjana prenosila je redovne poruke od Gospe. Posljednje što joj je Gospa poručila jest da će se ukazivati samo na Mirjanin rođendan, 18. ožujka. Također, više se neće ukazivati u javnosti, već samo u Mirjaninoj sobi. Gospina posljednja poruka glasi:

„Draga djeco, moj Sin kao Bog je uvijek gledao iznad vremena. Ja, kao Njegova majka, po Njemu vidim kroz vrijeme. Vidim lijepe i žalosne stvari. Ali vidim da još uvijek ima ljubavi i da se treba truditi da ju se spozna. Djeco moja, ne možete biti sretni ako ne ljubite jedni druge, ako nemate ljubavi u svakoj situaciji i u svakom trenutku svoga života. Također, ja kao Majka vam dolazim po ljubavi – da vam pomognem da spoznate pravu ljubav, da spoznate moga Sina.

Zato vas pozivam da uvijek iznova što više žeđate za ljubavlju, vjerom i nadom. Jedini izvor s kojeg možete piti je pouzdanje u Boga, moga Sina. Djeco moja, u trenucima nemira i odricanja vi samo tražite lice moga Sina. Vi samo živite Njegove riječi i ne bojte se. Molite i ljubite iskrenim osjećajima, dobrim djelima i pomozite da se svijet promijeni i moje srce pobijedi. Kao i moj Sin, i ja vam kažem da ljubite jedni druge jer bez ljubavi nema spasenja. Hvala vam, djeco moja.“

Zapazite, naglasak je uvijek na njoj i tome da je Isus njen Sin, što Isusa stavlja u jednaku poziciju njezinog Sina kao i Božjeg Sina, odnosno Mariju na razinu božanstva. Isus nikad Mariju nije oslovljavao s „majko“, već sa „ženo“; dok ova utvara jasno Isusa naziva svojim Sinom. Isus je bio Marijin sin po tijelu dok je hodao ovom zemljom, no na križu, u trenutku kad ju je dao Ivanu za majku, a Ivana njoj za sina, prestaje biti njezin sin.

Imajte na umu da stihovi kojima se sljedbenici Marije služe kao argumentom uvijek idu direktno protiv njih samih, što se jasno uviđa kad proučite stihove i kontekst.

Nadalje, ova utvara vidi kroz vrijeme? Znači li to da je svevideća i sveznajuća? Samo Bog zna sve od početka do kraja što se ima dogoditi.

Kao naša Majka dolazi da spoznamo Isusa? Laž! Nema posrednika do Isusa. K Isusu smo pozvani direktno, svi drugi putovi su lažni, i takve se ljude koji traže zaobilazne (duže) putove klasificira kao kukavice. Isus poziva sve koji su žedni istine da smjelo dođu k Njemu kako bi zadobili milosrđe.

Molite da Marijino srce pobijedi? Isus je već pobijedio, ne samo grijeh i smrt, već i ovakve lažne poruke od demonskih utvara koje se pretvaraju u anđela svjetla. Svi koji su primili Krista, posjeduju Duh Istine koji ih poučava i upućuje u svu istinu. Gospine poruke su dodatak Božjoj Riječi koja nam je posve dostatna za poučavanje, odgajanje u pravednosti i opremanje za svako dobro djelo. Gospine poruke su djelotvorna zabluda koju Bog šalje svima koji nemaju ljubavi prema istini. Svima koji se ne žele pokajati za grijehe i slijediti Isusa Krista.

Bez ljubavi nema spasenja? Ne, spasenja nema bez vjere u Isusa Krista koji je platio za naše grijehe, spasenja nema bez nanovorođenja, spasenja nema bez pokajanja od krivovjerja i idolopoklonstva, kao što je ovo u Međugorju, jer krivovjernici i idolopoklonici ne idu u Božje kraljevstvo.

Ova utvara upućuje na nekog drugog „krista“, a ne Krista kakvog poznajemo u Božjoj Riječi. A njezini službenici poput ovih vidjelica su nažalost demonizirani i daleko od istine.

„SVETA“ STOLICA IZDALA UREDBU O POTPUNOM OPROSTU OBOLJELIMA OD KORONAVIRUSA?

Vatikan daje potpuni oprost od grijeha svim vjernicima Rimokatoličke crkve oboljelima od COVIDA-19, prenosi Vatican News.

„U potpuni oprost, kako stoji u Uredbi, uz zaražene od koronavirusa i sve osobe u karanteni i samoizolaciji, uključeni su i zdravstveni djelatnici, kao i članovi obitelji oboljelih koji se brinu za oboljele.

Uredbom se određuje katolicima oboljelima od koronavirusa, kao i svima koji za njih mole ili o njima skrbe u domovima ili bolnicama, da se duhovno ujedine i putem medija slave svetu misu, molitvu krunice i križnog puta ili druge oblike pobožnosti i tako zasluže potpuni oprost“, javlja Ika.hkm.hr.

Po kojoj to osnovi zadobivaju oprost svi zaraženi, njihove obitelji i liječnici? Nema osnove.

Laž iz dubine pakla. Demonska laž koja vas drži podalje da zazovete Isusa Krista. Svećenstvo nema nikakve ovlasti ni prava davati oprost bilo kome. Oprost možete zadobiti isključivo od Boga po vjeri u Isusa Krista.

„Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to nije od vas, Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko pohvalio.“ /Efežanima 2,8-9

Nitko se ne može hvaliti niti svojatati pravo da nekome udijeli oprost. Ovi prijetvorni i perfidni vukovi vas vode daleko od Boga učeći vas lažima koje ne postoje u Božjoj Riječi. Stavljaju se namjesto Krista koji jedini ima ovlasti opraštati grijehe. Rimokatolička crkva nije namjesto Boga koliko god se tako predstavljala. Ne može udjeljivati milost nikome. Oprost ne možete zaslužiti putem misa, molitve krunice, hodočašćenja ili bilo kojim drugim sakramentalnim obredom.

Za Božje kraljevstvo se morate nanovoroditi od Božjeg Duha. Pitate se kako? Dođite izravno Kristu poniznog stava i otvorenog srca, poput Nikodema, i dobit ćete sve odgovore.

ČUDOTVORNI KRIŽ KOJI LIJEČI OD POŠASTI?

Čudotvorni križ koji je navodno spasio Rim od kuge u 16. stoljeću skinut je iz rimske crkve u kojoj se čuva i postavljen na Trg sv. Petra povodom obraćanja pape Franje javnosti, pružanja blagoslova i potpunog oprosta Crkvi i svijetu na dan 27. ožujka 2020.

čudotvorni križ Vatikan

„Na kraju je Papa, uz podjelu potpunoga oprosta po posebnim uvjetima, dao svečani blagoslov Urbi et orbi s Presvetim, a nakon Blagoslova su uslijedili poklici Gospodinu, Majci Božjoj, svetome Josipu te anđelima i svecima“ – prenosi Ika.hkm.hr.

Nije posve jasno kome je papa na kraju podijelio potpuni oprost od grijeha? Gledateljima preko malih ekrana, slušateljima, čitateljima, vjernicima, zaraženima… svima? Kao što smo iznad objasnili, te ovlasti ima isključivo Bog nakon što se pokajemo za grijehe i prihvatimo Njegovog Sina. Papa nije Bog i ne može udjeljivati oproste ni rimokatoličkim vjernicima ni nikome.

I onda se čude što Italija ima najveću smrtnost od koronavirusa, nadmašivši Kinu, najmnogoljudniju zemlju na svijetu. Najmanje 50 svećenika do sada je umrlo od koronavirusa. Pored učestalih snažnih i smrtonosnih potresa, nad Italijom se sada nadvila crna pošast koja masovno oduzima ljudske živote. Ovakvi lažni vođe i idolopoklonstvo su uzrok.

DEZINFEKCIJA KIPOVA I RASPELA!?

Treba i „Krista“ dobro dezinficirati unutar Vatikana… da slučajno ne bi nekog zarazio!? Samo što to nije naš uskrsli Krist iz Biblije, već neki drugi krist, vječni patnik na križu.

„Jer ustat će lažni kristi i lažni proroci i izvodit će velike znake i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabranike.“ /Matej 24,24

dezinfekcija crkva

KENNETH COPELAND LIJEČI OD COVIDA-19 PREKO TV-A?

Nije papa jedini koji ima specijalne moći na širu publiku preko televizijskih ekrana. Poznati karizmatski učitelj prosperiteta Kenneth Copeland „liječi“ ljude od koronavirusa. Samo trebate dotaknuti televizore, to jest njegovu nauljenu ruku, i ponavljati njegovu proklamaciju.

Telemanipulator, a ne teleevanđelist. Treba ga lansirati u Wuhan, Kinu, ili u Lombardiju, Italiju, ili Španjolsku, direktno u bolnicu specijaliziranu za zaražene koronom… i to bespovratno.

Inače, Kenneth Copeland ima status najbogatijeg propovjednika, imovina mu teži 760 milijuna dolara, sa svim skupocjenim i luksuznim automobilima, privatnim avionima, dvorcima i posjedima. Sve stečeno od naivnih gledatelja koji ga zovu kao kakvog vrača da im prorokuje laži iz vlastitog srca, a ne Božje Riječi. Slijepi vjernici traže slijepe učitelje.

„Ovo je buntovan narod, lažljiva djeca, djeca koja NE ŽELE SLUŠATI Gospodinov Zakon; koja svojim vidiocima govore: ‘Ne proničite!’, i prorocima: ‘Ne prorokujte nam ono što je pravo, govorite ono što nam je UGODNO, PROROKUJTE PRIJEVARE.“ /Izaija 30,10

„Ne slušajte riječi proroka koji vam prorokuju; oni vas čine ispraznima. Govore VIĐENJE VLASTITA SRCA, a ne iz Gospodinovih usta.“ /Jeremija 23,16

„Čuo sam što su rekli proroci koji prorokuju u moje ime govoreći: ‘Sanjao sam, sanjao sam.’ Dokle će prorocima biti u srcu to da LAŽI PROROKUJU? Jest, oni su proroci obmane svoga vlastitoga srca.“ /Jeremija 23,25-26

Lažni učitelji su pravedna osuda nad svima koji odbacuju istinu.

BOG JE PUSTIO SUD NA ZEMLJU, A KARIZMATICI SE MOLE DA GA BOG UKLONI?!

Kenneth Copeland je također ukorio koronavirus i prorekao da pandemija završava s datumom 29. ožujka 2020. Jasno, ne vidimo rezultate toga, osim eksponencijalni rast zaraženih i mangupiranje ove dvojice na pozornici koji bacaju sud na COVID-19 i prekoravaju Đavla. Osim što je proglasio da je pandemija upravo završila, zahtijeva da se cjepivo odmah pronađe. Proglašava da je Amerika iscijeljena točno u ponoć 29. ožujka. Za usporedbu, na dan 31. ožujka, SAD je trenutno na prvom mjestu (ispred Italije i Španjolske) po broju zaraženih sa sveukupno 3.400 smrtnih ishoda, i 290 novih smrtnih ishoda.

Kenneth Copeland je već desetljećima poznat po proroštvima koja se ne ispunjavaju.

Kako prepoznati lažnog proroka? Lažna proročanstva se ne ispunjavaju.

„Kad prorok govori u ime Gospodnje pa se ta riječ ne zbude i ne ispuni, to je riječ koju Gospod nije govorio. U drskosti je taj prorok govorio, njega se nemoj bojati.“ /Ponovljeni zakon 18,22

VJETAR BOŽJI NA COVID-19!?

Definitivno najveći komedijaš na kršćanskoj sceni, dame i gospodo, još jednom Kenneth Copeland…

Pokušava otpuhnuti koronu, zazivajući „vjetar Božji“ i oganj s neba, zaziva cjepivo, proklamira da je virus uništen zauvijek.

„Premda ste trenutno bez posla zbog pandemije, ne zaboravite uplatiti desetinu na moj račun“, poručuje, pod krinkom da sijete prinos Bogu, a taj bog je on.

Pazite se prosperitetnih učitelja i proklamatora u Božje ime. Preispitujte njihove namjere i motive. Uspoređujte sve što govore s Božjom Riječju. Samo će oni koji ne poznaju Božju Riječ i nisu iskreni pred Bogom biti prevareni.

Copelandove sljedbenike imamo i na našim prostorima, manipulatore koji traže vaše desetine, proklamiraju, izvode performanse lažnih čudesa i iscjeljenja, prekoravaju đavle i proriču laži; koji vas obmanjuju vizijama, snovima, proroštvima iz vlastitih srca. Vi njima ljubav, oni vama laži.

„Ljage na vašim agapama; kad se goste s vama, bez straha sami sebe napasaju.“ /Judina 1,12

„To su mrmljavci, nezadovoljnici, što za požudama svojim hode, usta im oholosti govore i u lice se ulaguju radi dobitka.“ /Judina 1,16

Tražite Boga u Božjoj Riječi, a ne od raznih propovjednika.

Već smo pisali o ovom prosperitetnom manipulatoru, možete naći na linku: https://biblijaiznanost.net/tag/kenneth-copeland/.

KRUNICA OD BALONA KAO POZIV NA MOLITVU?

Dana 27. ožujka također je puštena krunica od balona u zrak sa Trga bana Jelačića u gradu Metkoviću. Vjernici se pozivaju da mole krunicu u borbi protiv koronavirusa.

„Pozivamo vas u svojim domovima, sa svojim obiteljima zajedno izmolimo Krunicu Božanskog milosrđa kako bi po zagovoru našega sluge Božjeg Oca Ante Gabrića zadobili milost da se izborimo protiv ove teške pandemije koja nas je zadesila“, poručili su iz zaklade O. A. Gabrića.

krunica od balona

Krunica, kao ni kipovi, raspela, sakramenti, papa i dr. nemaju nikakvu čudotvornu moć; naprotiv, svakom se molitvom koja se upućuje bilo kome drugome osim Bogu zazivaju demoni. Dakle, moleći krunicu i zazivajući Mariju i svece izaziva se kontraefekt i donosi još veće zlo na ljude. Usput, što se tiče „Oca“ Ante Gabrića, poznatog hrvatskog katoličkog svećenika i jezuita:

„Ni ocem svojim ne zovite nikoga na zemlji, jer jedan je Otac vaš — onaj na nebesima.“ /Matej 23,9

KAD MISLIŠ DA NE MOŽE GORE…

Zbog karantene u Italiji, ulice grada Rima su prazne, jednako kao što su prazne i crkve. No jedan talijanski svećenik došao je na ideju kako da ispuni praznu crkvu i oblijepio fotografije vjernika na njihova mjesta. Tako je u „prepunoj“ crkvi po običaju nesmetano održao misu.

Talijanski svećenik u videu ispod prkosi koronavirusu takozvanim Presvetim oltarskim sakramentom pjevajući litanije svetaca, obilazeći svoje selo i blagoslivljajući svoju župu, biskupiju i cijelu zemlju pogođenu epidemijom.

Kroz cijeli Stari zavjet čitamo kako je Bog slao pošasti kao osudu naroda zbog neposlušnosti i idolopoklonstva. Riječ „pošast“ javlja se otprilike 100 puta.

Na kraju vremena Bog isto šalje pošasti kao sud nad nepokajanim ljudima, ali oni koji će preostati i dalje će se klanjati svojim idolima. Primjeri koje smo naveli iznad upravo dokazuju ove stihove. Unatoč pošastima koji bi ih trebali baciti na koljena da zavape Bogu, pokazuju da se idolopoklonici i dalje služe idolima; sakramentima, kipovima, krunicama i vradžbinama, ne u borbi protiv pošasti, već borbi protiv Boga.

„Pa ipak, preostali ljudi, koji ne bijahu pobijeni tim pošastima, ne pokajaše se od djelā ruku svojih, da se ne poklone zlodusima i kumirima — zlatnima i srebrnima i mjedenima i kamenima i drvenima — koji ne mogu ni vidjeti ni čuti ni hodati. I ne pokajaše se od ubojstava svojih, ni od vračanja svojih, ni od bludništva svojega, ni od tatbina svojih.“ /Otkrivenje 9,20-21

Ne budite naivni i u neznanju Božje Riječi. Narod propada jer nema znanja. Sve znanje i mudrost nalaze se u Kristu. Samo oni koji su lijeni i kukavice ne dolaze izravno Bogu po odgovore, nego ih traže po raznim učiteljima i bivaju zavedeni. Vječnost je preduga da biste žalili zbog sadašnjih pogrešnih odluka i bezumnog pokoravanja ljudima koji se predstavljaju da su poslani od Boga.

Napomena: Ukoliko se pojave neki novi biseri, dodat ćemo naknadno u članak.

Komentari

komentari